Vi journalister har svikit landsbygden

Skriver på SVT Opinion om SD och journalister. Läs hela texten där:

Förvirringen verkar just nu total bland Sveriges innerstadsjournalister och övriga gentrifierat gynnade kulturarbetare och opinionsbildare. Förvåningen beror dels på att Feministiskt initiativ inte fick tillräckligt med röster för att kunna bilda egen majoritetsregering, men givetvis främst på att Sverigedemokraterna fick 13 procent av rösterna i riksdagsvalet…

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Vi journalister har svikit landsbygden

 1. Inger Hansson skriver:

  Jag tror att du har både rätt och fel. Rätt i att det är på platser med hög arbetslöshet som SD är störst. (Jag har inte sett någon fullständig statistik över sambandet mellan nivån på arbetslösheten och röstetal på SD men anar utifrån mina egna kunskaper att det där stämmer.)

  Men urbanisering driven av arbetslöshet på ”landsbygden” och bättre möjligheter till utbildning, jobb och nöjen i städerna har pågått i tusentals år.

  Ändå har inte alltid främlingsfientligten vuxit i samma takt som villkoren på vissa platser eller i vissa länder försämrats. På 30-talet hände samma sak som nu fast snabbare och brutalare och med betydligt mer katastrofala följder än de vi hittills sett i Europa. I andra tider har eländet varit utan gräns och ändå har inte främlingsfientligten (vad jag känner till) ökat. Tänker till exempel på perioden vid förra sekelskiftet då många utvandrade från Europa. Min bild är att under samma period växte snarare den demokratiska rörelsen och socialdemokratin sig allt starkare. En annan aspekt är att detta sker på väldigt många håll i Europa just nu. Det är därför knappast ”åsiktskorridoren” på Söder som orsakar det som händer.

  Jag är för min del långt ifrån färdig med analysen men återkommer när eller snarare om jag nån gång blir det. 🙂

 2. Skånsk bonnatös skriver:

  ”Vilka är det som röstar på Sverigedemokraterna och varför?” Jag tror det är ganska enkelt – förutom flyktingförläggningar, titta på hur det ser ut med varg, vindkraft och nedlagda byskolor där SD ökar rejält. Folk ”på landet” är in i märgen trötta på att inte bli hörda i frågor som berör dem på så personliga plan.

 3. Erich Honecker skriver:

  Det var den första insiktsfulla jag har sett i denna eftervalsdebatt, dessutom från en journalist
  anställd på ”Statstelevisionen” SVT eller ”Svensk Vinklad Television”

  Välkommen ut i verkligheten!
  Välkommen ut från de fina villaområdena där det naturligtvis inte finns några flyktingförläggningar,
  där bilbränder aldrig existerar, där det INTE finns folk som gör sina behov i trappuppgångarna eller i dina rabatter, Där du varje morgon förhoppningsvis inte har en vandaliserad bil med sönderskurna däck på uppfarten.
  HÄR finns en som har röstat på SD! Jag är 50 år, och har sett mitt eget land förändras ganska så drastiskt de senaste 8 åren med Fredrik vid rodret!
  När min gamla mamma som är 70 år behövde en annan lägenhet mer centralt i min gamla hemstad så var det nästan 4 år köande hos det kommunala bostadsföretaget i Trollhättan som till slut gav utdelning, där man samtidigt tar del av information om att ”flyktingar får gå före i bostadskön därför att vi har så oerhört hårt tryck på kommunen” till dom få lediga lägenheterna i miljonprogrammet som fortfarande läggs ut till uthyrning och inte ”undanhålls marknaden” så att dom INTE blir synliga för allmänheten!

  Eller som när jag fick en ny granne vägg i vägg på min 16 kvadratmeter stora ungkarlslya på ny ort där jag fick jobb, där ”mellanösternpop” dånade ur människans stereo dag och natt, och dom högre makterna skulle tillbedjas varje fredag, och jag vid nåt tillfälle vänligen ber honom sänka sin musikmaskin en fredagskväll, och möts av ett hånleénde och sen den väsande kommentaren
  ”JÄVLA RASIST” och sen en igendragen lägenhetsdörr med sån kraft att det kunde väckt
  min gamla far som gick bort för 8 år sen!

  Jag vet inte om man kan kalla detta rasism, att sen upptäcka att TV, radio, tidningar, all form av media står rakt upp och ner och ger en helt annan bild av ”Det mångkulturella Sverige” som jag och 12,9 andra procent upplever i min vardag, fjärran iväg från de fina villakvarteren eller Södermalm i Stockholm, där den politiska och mediala makten har sina boningar.

  Det allra största problemet med journalisterna som nu tycks ha vaknat ur sin törnrosasömn, är
  att fullständigt totalt slå ifrån sig ALLA argument om att vårt land håller på att få ordentliga problem
  om detta fortsätter.

  SVT, SR, Hela den samlade presskåren, har metodiskt likt media i gamla DDR konsekvent och
  metodiskt valt att lägga locket på.

  ”Man frågar sig nu hur detta kunde ske, trots att varenda ledarskribent, komiker, programledare, statsvetare och övriga mediekändisar varit ute och uppmanat folk att gå och rösta bort Sverigedemokraterna. Ihop med detta stängdes SD ute från arbetsplatser och antirasister flockades på SD:s torgmöten och störde så gott det gick.Aftonbladet gillade olika och Expressen granskade skiten ur sverigedemokratiska lokalpolitiker och lyste på valdagen nöjt upp riksdagshuset med budskapet ”Nej till rasism”. Skriver du.

  Svaret är följande:

  Folk som har fått invandringen nära inpå sig, som i våra miljonprogram har fått lära sig att leva
  med någonting som dels, är ”påtvingat uppifrån”, dels matad i alla existerande media den
  nypåhittade sanningen om ” Det nya spännande Sverige”.

  Väljarkåren har genomskådat detta tack vare alternativa media via Internet som Avpixlat
  där man uppenbarligen hittar en mer överensstämmande bild av vad som sker med vårat land än
  dessa ständiga snyfthistorier som alltid målas upp i nyheterna på din TV-station.

  Jag sätter ett likhetstecken mellan SVT och Deutscher Fernsehfunk, Östtyska Statstelevisionen
  som fram till 9 November 1989 pumpade ut sitt budskap om att Västtyskland var ”Djävulens påfund”.
  Resten av historian vet vi bägge 2.

  Du skriver sen:
  Folk hemma i stugorna knöt näven i fickan när överheten och etablissemanget skulle berätta för dem vad som är rätt och riktigt” !!

  Där har du 110 % rätt.

  SD var enda alternativet att rösta på för VÄLDIGT MÅNGA medborgare som inte känner igen sitt land som man vuxit upp i, när man ser problemen i samhället bara växa, och
  politiker, media, yrkestyckare, fackföreningsfolk står och talar om för folk HUR dom SKA
  tycka. Det fick folk att gå och rösta på SD, det ENDA verkliga alternativet till
  någon form av DDR-samhälle som håller på att utvecklas.

  Jag tar mig friheten att här klistra in Mats Dagenlinds Krönika med Webadressen:
  http://avpixlat.info/2014/08/18/det-ar-ogonen-svensken-behover-oppna/#more-121193

  I ett tal till nationen häromdagen erkände statsministern att massinvandringspolitiken kostar och att den kostar mycket – så mycket att det inte finns något utrymme för vare sig välfärdsreformer eller skattesänkningar. Bara för att administrera det initiala mottagandet av nyanlända de närmaste åren behöver Migrationsverket få ytterligare 48 miljarder (!) kronor av skattebetalarna. Reinfeldt vädjade därför i sitt tal till det svenska folket att “öppna sina hjärtan”. Det hade var ärligare om han bett oss öppna våra plånböcker. Jämför man Sveriges invandringsstatistik med andra länders upptäcker man att inget folk ens tillnärmelsevis har öppnat sina hjärtan – och sina nationsgränser – så som det svenska folket har gjort. Faktum är att svenskens hjärta är så vidöppet att han håller på att förblöda. Det är således inte våra hjärtan vi nu behöver öppna – det är våra ögon.

  Samtidigt är det bra att statsministern nu för upp invandringens kostnader som en huvudfråga i valrörelsen. Det är där frågan hör hemma. Faktum är att invandringen i det lite längre perspektivet är den alla andra frågor överskuggande ödesfrågan för Sveriges fortsatta välstånd, tillväxt och själva existens. Den nuvarande massinvandringspolitiken hotar ekonomin, välfärden, jobben, utbildningsnivån, tryggheten, försvaret, rättssamhället, den sociala och nationella sammanhållningen och den sekulära demokratin som utgör själva grundvalen för vårt samhälle.

  Öppna dina ögon! Nio av tio som söker asyl i Sverige kan inte ens styrka sin identitet, än mindre de asylskäl de åberopar. Det är snarare regel än undantag att den som fått asyl och uppehållstillstånd i Sverige regelbundet reser på semester till det land de påstod sig tvungna att fly ifrån pga krig, förföljelse och den djupaste nöd. Asylrätten missbrukas dagligen och har förvandlats till ett verktyg för ekonomisk migration utan eget ansvar.

  Öppna dina ögon! De så kallade “ensamkommande flyktingbarnen” är varken ensamma, flyktingar eller barn. De kommer i grupp, hitsända av sina familjer och är 20 år gamla eller äldre. Trots att dessa “barn” erbjuds ett omhändertagande på HVB-hem med en standard och personaltäthet som våra gamla och sjuka bara kan drömma om, händer det inte sällan att “barnen” klagar på maten, slår sönder och sätter eld på inredningen, misshandlar personalen och begår inbrott, stölder och andra grova brott mot de gästfria svenskar på orten som öppnat sina hjärtan för dem.

  Öppna dina ögon! Sverige har inte längre råd med en anständig vård åt svenskar. Vi ligger i botten i antal vårdplatser per capita, vårdköerna till operationer och specialistvård är långa liksom väntetiderna på akutmottagningarna. Bor du på en “kulturberikad” ort får du dessutom finna dig i att sjukhusakuten förvandlats till skådeplats för gänguppgörelser och släktfejder. Om den alls finns kvar. Sjukhus och äldreboenden läggs i rask takt ned och görs om till asylboenden.

  Vi har i Sverige inte längre råd att betala sjuksköterskor och annan kvalificerad vårdpersonal en skälig lön eller erbjuda acceptabla arbetsvillkor, detta trots att de flesta svenskar anser att en av de viktigaste uppgifter politikerna har på sitt bord är att se till så att vi har en bra sjukvård. Svenska sjuksköterskor tvingas emigrera till Norge för att få den lön de förtjänar medan Sverige ska fylla vakanserna med sköterskor från exempelvis Polen.

  Vilket land Polen i sin tur ska vända sig till för att fylla sina vakanser och sedan det landet i sin tur osv är oklart. Klart är dock att det utmed och i slutet av kedjan finns länder som dräneras på kompetens som vi i de rika länderna borde kunna både utbilda själva och betala adekvata löner för att få behålla. Det här spelet leder till en press nedåt på lönerna i en sektor där lönenivån tvärtom borde öka. Paradoxalt nog kan samtidigt kostnaderna för skattebetalarna öka genom att bristen på vårdpersonal måste lösas med dyr inhyrning från bemanningsföretag.

  Pengarna för en bättre sjukvård för såväl patienter som anställda saknas inte i högskattelandet Sverige men omdirigeras numera till den kostsamma massinvandringen. Motsvarande gäller samtliga offentligfinansierade välfärdssektorer som idag snålkörs för att ett par hundra miljarder skattekronor varje år ska kunna transfereras till att försvara Sveriges titel som rekordhållare i asyl- och anhörigmottagande.

  Öppna dina ögon! I Sverige byggs inte ens bostäder för att sörja för de infödda svenskarnas behov. Samtidigt har vi en asylrelaterad inflyttning till Sverige på många tiotusentals människor varje år. Var ska dessa bo? Redan idag är i princip hela det miljonprogram som byggdes för att lösa dåtidens bostadsbrist fyllt med invandrare. Det skulle behöva byggas ett helt miljonprogram till för att bara kompensera för detta. Att påstå att bostadsekvationen inte går ihop är ett rejält understatement.

  Öppna dina ögon! I Sverige skapas inte i närheten av så många arbetstillfällen som skulle behövas för att alla invandrare ska komma i arbete. Faktum är att den absoluta majoriteten av de som kommer går direkt ut i arbetslöshet och bidragsförsörjning och stannar där i många år, ofta i decennier. Samtidigt skapar denna för skattebetalarna kostsamma massarbetslöshet en press nedåt på lönerna i många lågkvalificerade yrken och en ökad konkurrens om jobben som drabbar svenskarna. En asylinvandrare av tio tar svenskens jobb, de övriga nio ska svensken försörja via skattsedeln.

  De ledande partierna för respektive blocks regeringsalternativ lovar båda att under kommande mandatperioder sänka arbetslösheten till historiskt låga nivåer. Det löftet i kombination med en fortsatt massimport av arbetslösa asylinvandrare är ytterligare en ekvation som inte överhuvudtaget går ihop.

  Öppna dina ögon! Den svenska skolan befinner sig i fritt fall. Kunskapsnivån i samhället sjunker dramatiskt och detta äventyrar på några decenniers sikt Sveriges företags konkurrenskraft och därmed vårt lands välstånd. Reinfeldt och hans regering bär inte ensamma skulden för skolhaveriet men har förvärrat det. Detta facit står dessutom i bjärt kontrast till den extremt höga svansföring som Alliansregeringens skolminister Jan Björklund haft på skolpolitikens område.

  Den politiska vänstern lade grunden till nedmonteringen av kunskapsskolan genom införandet av en flummig pedagogik och avskaffande av betyg. De flesta läroplaner i modern tid har dock tagits under borgerliga regeringar, varför man på den sidan blockgränsen inte kan friskriva sig från ett medansvar för flumskolan.

  Den nya antiauktoritära, elevdemokratiska och resultatmätningslösa skolan fungerade ändå någorlunda på svenska elever fostrade i ett samhälle med kompatibla värderingar. Det fullständiga kaoset infann sig först när denna skola fylldes på med stora kullar elever med ursprung i auktoritära kulturer, elever som bara förstår maktspråk och ser varje avsteg från sådant från lärarens sida som en svaghet som går att utnyttja.

  Socialdemokraterna genomförde den ogenomtänkta kommunaliseringen av skolan och initierade friskolereformen. Den borgerliga alliansen tittade, i sin iver att få in så många privata aktörer i skolan som möjligt, bort när skatteparadisplacerade riskkapitalister och rena lycksökare etablerade sig och började locka elever med glädjebetyg och rena mutor i form av bärbara datorer i stället för att erbjuda en högkvalitativ utbildning. I de invandrartäta områdena har regeringar oavsett färg lämnat rektorer och lärare i sticket att bäst de kan brottas med oöverstigliga utmaningar vad gäller kunskapsförmedling och ordning och reda.

  Öppna dina ögon! Reinfeldts hjärtnupna uppmaning är bara en förlängning av det fjärmande från förnuft och rationalitet som länge präglat svensk invandringspolitik. Hjärta utan hjärna kan rentav förvandlas till hjärtlöshet. Den svenska massinvandringspolitiken är ett talande exempel på detta. Att ta emot 50 eller 100 tusen asylsökande om året är ett gigantiskt åtagande för Sverige men en droppe i havet om ambitionen är att göra något åt flyktingsituationen och fattigdomen i världen.

  Det kostar bortemot en miljon kronor per år att ta emot ett enda 25-årigt “ensamkommande flyktingbarn” i Sverige. För de pengarna skulle Sverige kunna rädda livet på hundra- kanske tusentals riktiga barn som dör i världen till följd av avsaknad på rent vatten, mat, och en fungerande sjukvård, och även rädda livet på barnens mödrar som inte sällan dör i barnsäng pga bristfällig förlossningsvård. Sverige tar emot flera tusen “ensamkommande” varje år. De utgör i sin tur bara en bråkdel av den totala asylrelaterade invandringen. Do the math.

  Ett öppet hjärta utan andra kompletterande fakulteter kan lätt övergå i naivitet, göra dig blåögd och blottad så att du blir lurad och utnyttjad. När media matar ut sina snyfthistorier om någon asylant som fått avslag är det en cynisk exploatering av ditt öppna hjärta. Man försöker utnyttja din empati för att hålla igång det multikulturalistiska samhällsexperimentet, lura dig att ge dina pengar till att hjälpa en migrant i Sverige i stället för hundra nödställda i oroshärdarnas närområden till samma kostnad. Barn dör som flugor på andra sidan jorden medan du av journalister och sjuklöverpolitiker uppmanas att keep your eye on the ball, dvs hålla invandringsbollen i fortsatt oupphörlig rullning.

  Och om du till äventyrs genomskådar bedrägeriet förbyts etablissemangets vädjan om att öppna hjärtat snabbt i hot och repression. Du blir då uthängd som rasist, fråntas din människovärdighet och förklaras fredlös. Principen om “alla människors lika värde” gäller bara dem som stannar i åsiktskorridoren.

  Öppna dina ögon! Var fanns Reinfeldts hjärta när en svensk sjukpensionär nästan sparkades ihjäl av ett gäng afghanska invandrarungdomar på Kortedala Torg i Göteborg, eller när en 44-årig småbarnspappa i Ludvika slogs och sparkades till döds av två invandrarungdomar från Somalia och Kongo? När hörde vi Reinfeldt tala om att öppna hjärtat för den svenska tjej som blev brutalt gruppvåldtagen av ett annat gäng afghanska ungdomar på ett asylboende i Mariannelund? Gäng med asylrelaterad invandrarbakgrund står idag för majoriteten av grov organiserad kriminalitet i Sverige och är även starkt överrepresenterade i vardagsbrott som personrån och överfallsvåldtäkter. När hörde vi Reinfeldt öppna sitt hjärta i sympati för alla svenska brottsoffer i spåren av den ansvarslösa invandringspolitiken?

  Var har Reinfeldts hjärta varit under de två mandatperioder han innehaft den högsta makten i Sverige och gamla och sjuka svenskar inte har fått den vård och omsorg de arbetat och betalat skatt för? När hörde vi Reinfeldts hjärta klappa för svenska pensionärer som drabbas av broms och straffskatt och knappt når upp över socialbidragsnivå trots att de arbetat och betalat in pensionspengar under ett helt arbetsliv? En nyanländ asylant med PUT kan få ut mer pengar i bidrag än en svensk pensionär som förvärvsarbetat i 50 år får ut i pension.

  Det är inte så enkelt att man bara kan öppna sitt hjärta. Man måste också ha hjärtat på rätt ställe. För detta krävs, som tidigare nämnts, att man har en hjärna att tänka med. Men det tarvas också att denna hjärna får en allsidig samhällsinformation att arbeta med och fatta informerade beslut utifrån. Detta krävs exempelvis för att kunna fatta beslut som är empatiska i ordet sanna betydelse i motsats till beslut som bara satisfierar den nyspråkliga innebörden av att vara empatisk som en synonym till att vara politiskt korrekt.

  Mer än att öppna sitt hjärta handlar det för svensken om att öppna sina ögon, att använda de två egna han har fått i stället för att se världen genom journalisters och sjuklöverpolitikers ställföreträdande ögon och polariserade kontaktlinser. The truth is out there. Tro inte på vad andra påstår att Sverigedemokraterna är för ett parti, använd dina ögon och läs partiets principprogram. Läs före detta flyktingombudsmannen Merit Wagers blogg, läs hennes bok “Inte svart eller vitt…”. Läs Arnstbergs och Sandelins böcker “Invandring och mörkläggning I och II”, läs Jan Tullbergs “Låsningen”. Läs Avpixlat.

  Öppna fönstren och dörrarna i den trånga åsiktskorridoren och vädra ut dess unkna, instängda och syrefattiga luft. Utanför korridoren finns mycket att se för den som utöver ett öppet hjärta också har ett öppet sinne och två öppna ögon.

  Reinfeldt gör i jämförelse med sin regeringskollega integrationsminister Erik Ullenhag en slät figur som känslopjunkare. Inte desto mindre är statsministerns uppfordrande vädjan stötande och provocerande när den riktas till ett folk som redan öppnat sitt hjärta för invandrare till självutplåningens gräns, ett folk som samme Reinfeldt dessutom tidigare uttryckt förakt gentemot och hävdat endast ha bidragit med barbari till vårt land.

  Reinfeldt deklarerade i sitt tal att det i princip inte finns något reformutrymme. Alla skattepengar kommer att gå åt till att hantera den ökande invandringen. Därför ställde han inte ut några vidlyftiga vallöften av det slag som annars hör en valrörelse till. Av opinionsundersökningarna att döma blir det emellertid inte Reinfeldt som kommer att administrera kommande års statsbudgetar.

  Den fråga som svensken bör ställa sig innan han går till vallokalen den 14 september är om han eller hon tror att en rödgrön regering kommer att kunna genomföra fler reformer till gagn för det svenska folket än en borgerlig dito. Stefan Löfven och Magdalena Andersson har inte aviserat några substantiella skattehöjningar som skulle medge detta och det är tveksamt om MP och V i ett rödgrönt regeringssamarbete kommer att få igenom mer än en bråkdel de höjningar de går till val på. Samtidigt kommer massinvandringen under kommande mandatperiod att öka i samma takt även med rödgröna beslutsfattare i Rosenbad eftersom inget parti på den sidan blockgränsen har några förslag som syftar till att minska volymerna.

  Det finns förstås också ett tredje alternativ. Svensken kan rösta på ett parti som föreslår en återgång till en ansvarsfull invandringspolitik på en nivå som Sverige klarar ekonomiskt, socialt och kulturellt och som ger pengar över i statsbudgeten för både en förstärkt välfärd och lägre skattetryck, samtidigt som fler flyktingar i världen också får den hjälp de behöver. För den svensk som har både ett öppet hjärta och öppna ögon borde det vara det självklara valet.

  Mats Dagerlind

  Yes Joakim.
  Svara gärna om du har lust!
  Det här är mitt sätt att försöka få Er i journalistkåren, ni som INTE bor i miljonprogramsområdena,
  att kanske få en gnutta förståelse, och samtidigt en VÄDJAN via dig till resten av ditt skrå
  att vara uppriktiga i er rapportering kring allt som händer i vårt land precis som avpixlat,

  Är det Afghanska ungdomar som halvt höll på att slå ihjäl Carl-Eric Cedvander så säg det då i
  Rapport och Aktuellt.

  DÅ får ni trovärdighet. Då kanske ni journalister kan hjälpa till att lösa våra oerhört allvarliga problem vi har i det här landet!

 4. Tess skriver:

  Jag tror det ligger något mer i grunden än ilska och missnöje. För jag är en av de som lidit under Alliansen. Utförsäkrad flera gånger, inte trodd, fått kämpa och kämpar fortfarande. Jag skulle ändå aldrig någonsin rösta på SD oavsett hur mycket guld och gröna skogar de lovar. Jag vill inte få det bättre på bekostnad av någon annan som lider. Däremot säger de flesta jag känner som har jobb att de gärna skulle avstå några hundringar i plånboken varje månad för att alla dessa försäkringar ska fungera igen (sjukersättning, aktivitetsersättning, föräldrapenning etc.). De har redan så de kan leva gott och det skulle de ha även om de fick betala lite mer i skatt. De ser hur illa det är att vara sjuk i dagens Sverige. Men det värsta är nog ändå att Alliansen lyckats övertyga en del om att sjuka har valt att vara det och är ”parasiter” på dem som jobbar.

 5. Tascam skriver:

  Bra ansats, väldig lama slutsatser i din artikel. Vad menar du med ”Landsbygdens utanförskap” Är inte detta ännu en bortförklaring ? En ursäkt ? Menar du att människor på landsbygden är såpass bakom flötet att de inte inser sitt eget bästa ?

  Jag är inte inom journalistprofessionen så jag kan inte förstå hur man vill skyla över sin förnekelse och indignation till varför Sd blev så stora. Ett stort (Mänskligt) misstag av de mest välmående och bekväma av tongivande journalister är förstås att lufta sin personliga aversion offentligt i sina försök att desarmera en politisk ny kraft. Sedan Sd kom in i riksdagen för nästan 8 år sedan, har Sd punktbevakats, skrutineras, gått rundor i morgonsoffor,fått ajabajja av kändisar, feta negativa löp i aftonblaskorna och när inte detta har hjälpt – Tagit fram hela sin arsenal av lindrigt begåvat känslojournalistik.

  Har det hjälpt när Sd har fått mer än dubblerat stöd ?

  Har strategin fungerat ? Finns det någon insikt om varför ? Har journalister nyktrat till från sin lilla powertrip genom alla försöken att fullständigt basha till ett demokratiskt valt parti ? Finns det någon som tar hand om skaderegleringen ? Ni var med och planterade IN Sd till riksdagen.

  Och, nu vill du vända strålkastarljuset mot landsbygden ?

  Det är – Verkligen – patetiskt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s