Coop plockar bort högklackade skor till barn

Idag skrev jag på SVT Opinion om att Coop säljer högklackade skor till treåriga flickor. Nu svarar Coop att de har gjort fel och väljer att plocka bort skon ur sitt sortiment. Känns dock som en efterhandskonstruktion att de inte visste vilka skor de hade köpt in.

”Hej Joakim och alla andra som kommenterat artikeln. Coop har som policy att inte sälja barnkläder eller skor som bidrar till att cementera stereotypa könsroller. Vi vill att vårt sortiment av barnkläder och skor ska bestå av funktionella och prisvärda produkter som uppskattas av både barn och föräldrar. Detta är en typ av sko som inte har en hög utvändig klack, men en lutning inne i skon så att effekten blir detsamma. Detta har vi helt enkelt missat när vi köpte in skon. Det här inköpet är inte förenligt med den typ av produkter vi vill sälja. Vi kommer därför att be våra butiker plocka undan de skor som finns kvar för försäljning. Och självfallet kommer vi att gå igenom våra rutiner så att motsvarande inte inträffar igen. Tack för ert engagemang i en viktig fråga.”

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Coop plockar bort högklackade skor till barn

 1. Tommy skriver:

  ÅH NEJ! Hur ska nu populärfeministerna reagera nu när en manlig feminist ännu en gång tar mediautrymme och dessutom lyckas påverka och göra skillnad?!
  Göm dig bakom lås och bom, det kommer ta hus i helvete!

  Nej men skämt och sido, bra uppmärksammat och snyggt jobbat! gillar din blogg starkt 🙂

 2. Anneli skriver:

  Likadana barnskor finns på Din sko, såg dem igår! I alla fall i affären som ligger i tunneln nära plattan (Stockholm).

 3. wigwag skriver:

  Bra jobbat! Så där ska dom tas. Och jag är inte så säker på att folk i så stora företag som COOP alltid vet vad den andre gör. Inköpschefer hit och marknadschefer dit som värnar om sina respektive områden. Bra att du uppmärksammat dom på problematiken och ännu bättre om det leder till förändring i utbudet. Barnskor ska ha en funktion. Vara spring och hoppvänliga för fötter, kropp och själ.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s