Vit kränkt heterosexuell feminist

Här, i Aftonbladets tv-program ”Partiprogrammet”, kan ni kolla när jag debatterar om hur stackars vita heterosexuella män stängs ute från feminismen. Jag är minst lika kränkt som Marcus Birro brukar vara:
http://tv.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/samhalle-och-politik/partiprogrammet/article48169.ab

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

6 kommentarer till Vit kränkt heterosexuell feminist

 1. Jan E skriver:

  Tycker du att du lyckades bra? Du upprepade ju bara hela tiden vilka påhopp du fått från feminister. Har du inga synpunkter på den mängd feministiska floskler om könsmaktsordning och intersektionalitet och annat trams som fullkomligt strömmade ur Östensson mun? Eller man kanske måste hålla käften när man kommit ut som feminist?

  • wigwag skriver:

   Tycker det var rätt bra eftersom det blev så tydligt vad problemet är med den här sortens feminism. Kan sammanfattas med att det är inte vad du tycker eller vill eller har för kunskap eller begåvning eller maktbas på aktörsplanet som är avgörande för hur stor plats du ska beredas få ta i den feministiska debatten utan vem du är och vilken identitetskategori du tillhör. Jag kallar det, för feminismen, kontraproduktiv identitetspolitik nära besläktad med fascism. Bra jobbat Lamotte.

 2. Anonym kvinna skriver:

  Jag tycker det du skriver är inte speciellt nytt men jag är väldigt positiv till att man tar upp såna här saker, första steget till jämnställdhet är medvetenhet. Sen får man engagera sig till den gräns man kan. Jag tycker det är hemskt med alla filmer som alfons Åberg och speciellt Disney, man mår illa efter man kollat på dem för dem är så pumpade med maktstrukturer och könsroller…
  Anledningen till att minoritetsgruppen hoppar på dig, bl.a är för att dem kämpar för ett problem som är större, än skorna i varuhuset. Själva kärnan till att det finns bebishögklackat. Och när du skriver inlägg om detta som någonting chockerande och sjukt, uppmärksammar man folket på ett skåpmatsproblem. Men det verkliga problemet som man kämpar för är, strukturerna bakom. Då blir man arg och tycker du är korkad som stjäl folks uppmärksamhet från de verkliga problemen, och att du inte fattar vad du gör.

  • Kalasbubblan skriver:

   Jag skriver under på detta. Det blir dessutom extra tydligt i en debatt som denna där Ida Östensson väldigt sakligt förtydligar vad många feminister skrivit till Joakim Lamotte. Hon fick fram sin (vår) poäng otroligt bra och Lamotte hade tråkigt nog ingenting att komma med. Jag tycker att ett ”jag förstår, och jag tar till mig av detta” hade varit på sin plats men han fortsatte tycka synd om sig själv och säga att han minsann förtjänar sin plats i den feministiska debatten trots hennes tydliga markering av att han som man borde träda tillbaka och lyssna ett slag för att faktiskt gynna feminismen. Jag stör mig något otroligt på män som hoppar in och kallar sig feminister samtidigt som de vägrar förstå problemet samt fortsätter upprätthålla den patriarkala maktstrukturen. Sedan förväntar de sig en eloge för att de gått med i ”klubben” trots att de motverkar vår kamp. Det är nästan värre än antifeministiska män som åtminstone på något sätt står för att de inte vill ge ifrån sig den del av makten som tillhör kvinnor.

 3. Kalasbubblan skriver:

  Sen måste jag påpeka att Lamotte uttryckte sig ”hela filmen går i princip ut på att kvinnor är mycket sämre än vad killar är, och det kan man ju tycka inte är så farligt”. Är det bara när det gäller den egna dottern som det är fel? Det är lite så jag tolkar det när man blir feminist först efter att man fått en dotter också, bara de ”egna” kvinnorna är viktiga att kämpa för.

 4. Maria Pehrsson skriver:

  Snälla, sluta prata nedlåtande om hudfärg och sexuell läggning!
  Då antar jag att du själv är svart och homosexuell..

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s