Feministiska män måste få synas

De senaste dagarna har jag blivit dränkt av kritik från många feminister som tycker att jag ska backa undan. Så här ser jag på det:

Ni säger till mig att jag ska vara tyst i den feministiska kampen, att jag ska hålla mig i bakgrunden och inte ställa till med något väsen. Ni säger att jag blir hyllad och omhuldad för att jag, som man, kallar mig feminist och att jag får för mycket cred som egentligen borde förunnas kvinnliga feminister. Ni säger att det är enkelt för oss män att prata om jämställdhet.

Jag säger att ni anar inte hur fel ni har. Kanske kommer vi från helt olika sammanhang och världar. Ni frotterar er med redan frälsta feminister, fina upplysta människor som kan allt om patriarkat, strukturer och som vet vad ordet ”cis” betyder. Min bakgrund och gemenskap är av annan karaktär. Där jag kommer ifrån och ofta befinner mig är feminism sällan en valuta som står högt i kurs. Många människor i min närhet undrar hur det står till med min mentala hälsa när mina texter rör orättvisor mellan könen. Ni tror att det som man alltid är en enkel sak att kalla sig feminist i gemenskaper där just feministerna ses som dårarna. Ni har så otroligt fel när ni säger att män ska vara tysta om sin feminism. Det vi istället behöver är fler män som öppet vågar prata om jämställdhet med föräldrar, kompisar, grannar och släktingar.

När ni skriver blir ni hyllade av skolade feminister. När jag skriver om feminism undrar många i min närhet om jag har blivit helt dum i huvudet och när jag ska sluta ”hålla på”. I mina texter har jag fått möjlighet att uttrycka sådant som jag ofta håller inne med i verkliga livet, som jag vet blir för jobbigt att prata om. Min blogg har varit en ventil där jag vågat ta frågor som i vissa fall varit för känsliga att annars formulera. Ju mer uppmärksamhet som kommit desto mer feministisk ställning har jag vågat ta, och jag vet att människor har påverkats och omvärderat sin syn på feminism efter att ha läst min blogg. Därför tycker jag det är så trist att ni vill att jag och andra män ska hålla tyst och endast verka i er kvinnliga feministiska skugga. Tvärtom säger jag. Om jämställdhetsarbete någonsin ska få folklig förankring måste fler män tillåtas bli frontfigurer i den kamp som trots allt gynnar alla, såväl kvinnor som män.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

48 kommentarer till Feministiska män måste få synas

 1. Linda B skriver:

  Men sluta ta plats. Fatta att feminism är till för att lyfta kvinnor och eliminera alla patriarkala förtryckare som dej. Du är en vit man som inte behövs längre. Du ska bara bort från jordens yta. Sluta finnas. Stick och visa dej aldrig igen. Lägg ner din äckliga blog och bara försvinn.

  • Islam, om kvinnan själv får välja. skriver:

   Härligt att du som feminist åtminstone är ärlig, se så gå nu och omfamna din muslimska pojkvän.

 2. AnnaCarin skriver:

  Du twittrade under VM ”Jag hejar alltid på laget med snyggast fans, och det är inte Tyskland.” En feministisk kommentar på det?

 3. wigwag skriver:

  Hahaha.. Ja vad kan man säga. Välkommen till feminismen! Jag är ju också felkönad feminist och är inte välkommen nånstans bland de större feministbloggarna. Jag håller inte käft utan skriver uppriktigt och ärligt vad jag känner och tycker om blogginläggen. Det är inte uppskattat kan jag säga. Så här har du en feministvän som håller på dig och delar din analys fullt ut. Det behövs fler killar som öppnar käften och inte bara det utan också börjar dominera och ta över i det sjuka inavlade fitt-feminist-stimmet.

  Lite grundläggande feministfakta kan jag också bjuda på. Fakta som inte är populärt i de kretsar som har hetsat mot dig vilket beror på att dessa individer i själva verket inte är några feminister.

  1. Feminism=Likhetsfeminism vilket innebär att alla som kallar sig feminister i Sverige är likhetsfeminister.

  2. Att vara likhetsfeminist innebär att man har grundinställningen att biologiskt kön är försumbart i jämförelse med genus eller socialt konstruerat kön och i bemärkelse av individers förmåga till social anpassning och interaktion i samhället.

  3. En annan grundinställning är att män och kvinnor som grupper i ett samhällsperspektiv är precis lika viktiga och värdefulla för att samhället ska fungera så optimalt som möjligt. Det är därför feminismen har jämställdhet som ett övergripande mål. Nu har det ju på sistone kommit in grupper i debatten som omdefinierat jämställdhetsbegreppet men för en feminist betyder det i huvudsak en jämn allokering av samhällets gemensamma resurser mellan könen och över en längre tidsperiod.

  4. Teorin om könsmaktsordningen är central för feminister i Sverige. Den säger kort att vi alla lever i en struktur som fördelar makt mellan könen på ett ojämlikt sätt. Att KO är en struktur betyder att den är en trögrörlig ordning som upprätthåller sig och reproducerar sig själv enbart på grundval av hur vi alla lärt oss socialt och kulturellt att interagera med varann. Således finns inget individuellt förtryck på ett aktörsplan kopplat till könsmaktsordningen. Det är en radikalfeministisk floskel av bortskämda snorungar som tycker synd om sig själva.

 4. JD skriver:

  Varför är det viktigt för dig att få titulera dig feminist Joakim?
  Feminism är ju inte ett synonym för jämställdhet. Dvs jämställdhet står högre än feminism eftersom dess utgångspunkt inte är att döma eller fördöma andra människor utan dess utgångspunkt är allas lika värde!
  Om du nu tillslut skulle få din rätt att titulera dig feminist, vilka står du då själv över och kan se ned på?
  Tänk om för jämställdhet är så otroligt mycket mer än feminism!

 5. Ping: Borde inte jag också få hänga i det feministiska finrummet? | Oxhen

 6. Bobby skriver:

  Men vakna för helvete å lukta på kaffet! Vad vill du?! Har det varit tufft för dig. Men tjut då! Det enda vettiga och o-fuckin-jävla gnälliga du skriver är: ” Om jämställdhetsarbete någonsin ska få folklig förankring måste fler män tillåtas bli frontfigurer i den kamp som trots allt gynnar alla, såväl kvinnor som män.” Men du kan ju stryka det där med ”tillåtas” och ”frontfigurer”. Fler män ska inte ”tillåtas” vara frontfigurer (asså herre Gudrun, vilket värld lever du i?!!!) fler män SKA inse sina jävla privilegier och kämpa för jämställdhet. Vi behöver inte fler manliga frontfigurer, vi behöver fler män som ger av sin oförtjänta plats. GE plats! Inte TA för helvete!! Har du stött på lite motstånd, är folk i din omgivning oförstående inför din feminism? Välkommen till varje jävla dag i patriarkatet för en ickeman liksom. Vad tror du egentligen?!!! Skämmes på dig.

  • Henrik skriver:

   Jag förstår att det måste vara irriterande med alla erfarenheter, statistik och undersökningar och sedan se Lamotte ta så stor plats i debatten. Men vad du skriver här är dålig retorik. Vår sociala natur är den att vi blir defensiva om någon (vi inte har byggt upp personlig relation med) säger ”Lyssna på mig! Du gör fel, du är en del av felet”. Det funkar helt enkelt inte oavsett om det skulle hålla in en court of law. För vissa få så är en väckarklocka men vi kan ju objektivt konstatera att det det inte är speciellt effektivt och mothugget är ganska massivt.

   Jag förespråkar inte passivitet utan en mer mogen och neutral debatt som är uppmuntrande och befrämjande.

   • Bobby skriver:

    Förstår du det Henrik? Gör du verkligen det?! Tack så jättemycket för att du talar om för mig att du tycker min retorik suger och att jag ska uppföra mig mer moget i min kritik. Jag är dig evigt tacksam för dessa mogna åsikter som du framför med en retorik så överlägsen min. Verkligen verkligen. Jag ska genast ändra på mig och föra kampen på ett sätt som passar dig bättre. Vänligen återkom med flera tankar kring hur jag kan förbättra mig.

   • Magnus skriver:

    @Bobby: jahadu? Skulle nog säga att det inte är särskilt smart när man debatterar att alltid köra på sina personliga hangups, käpphästar och det man uppfattar som ”personliga erfarenheter” – även när det snarare rör sig om sådant som andra, kompisar, romangestalter, bloggare eller feministgurus, har berättat för en.

    Det har sina begränsningar det där, och debatterar man i offentligheten (inte i sitt eget lilla gäng) på det sättet och bara bedömer allt efter ”what’s in it for me and my buddies?” – är den här lagen, det här föetaget, den här idén alltid bra för just mig och mina polare? vad tjänar JAG på det nästa år? – då får man räkna med att andra tröttnar och antingen använder litet mer allmängiltiga argument (kan kännas som att de börjar tala över huvudet på Leila K-typer som dig och Lady Dahmer) eller bara slår tillbaka i ansiktet verbalt med punchlines grundade på *deras* personliga erfarenheter, deras egen bild av hur det ligger till. Eat it!

  • Maja skriver:

   Ska du inte lipa lite också? Det brukar ju funka.

 7. wigwag skriver:

  Fast Bobby nu är du ju på Lamottes blogg och här är han kung och skriver vad han vill och hur han vill. Du och jag och alla andra är gäster här och ska uppföra oss väl om vi har ambitionen att fortsätta kommentera vad han skriver på ett konstruktivt sätt. Personligen tycker jag denna feministblogg är ett mycket välkommet och friskt tillskott i debatten men om man inte tycker det, utan bara att det är jobbigt med nån felkönad som tar plats, så kan du ju tycka det nån annanstans för den här platsen är Lamottes.

 8. annika bryn skriver:

  Jag började med att hålla med Joakim efter hans artikel om hur ledsen hans dotter blev av en Alfonsfilm, och blev förvånad över hur lite medkänsla med henne som fanns i diverse svar han fick i media. Men nu har jag läst mer av både Joakim och av kommentarerna på den här bloggen, och utan att ändra mig om flickan och filmen, tänker jag nu dra mig ur det hela. Joakim är en person som stoltserar med sin bakgrund, frejdigt drar iväg med analyser utan kunskap, förefaller ge sig in i det hela mest för att få slåss och skaffa sig en position, och lockar till sig hetlevrade och hätska stollar av (vad man kan se) båda könen, för hätska för att ta reda på några riktiga fakta. Det går inte att föra en debatt här. Synd.

  Till killarna jag säga: Ni behövs. Stötta misshandlade kvinnor i er omgivning, gärna fysiskt. Våldsamma män backar ofta om andra karlar ställer sig i vägen för deras nävar.

  (Nej, jag ska inte låta dörren slå mig i baken på väg ut – det är väl ett sånt svar jag kan vänta mig, antar jag.)

  • wigwag skriver:

   Jag kan svara dig såhär. Du har helt och fullständigt missat kontexten i vilken Lamotte verkar. Det här är värsta sortens sexism och könsseparatism som s.k nätaktiva s.k feminister utsatt Lamotte för. Och du väljer att gnälla på ton och attityd och dålig kunskap. Fördomsfull är du också eftersom du inte vet ett skit om folket bakom kommentarerna här. Och varför ska jag eller någon manlig feminist slåss för dig? Om du ber oss hålla käft och backa i ideologisk debatt och det pga att vi har fel kön så får du nog fan klara dig själv om du blir utsatt för våld. Om du gör som jag och välkomnar nya feminister så tycker jag du ska stödja Joakim och ha ett helt annat fokus i din kritik.

   • annika bryn skriver:

    Nu var det ju inte det jag skrev – och inte i den tonen heller. Jag reagerade på Joakims blogginlägg och på kommentarerna, ingenting annat. Om jag inte ville att Joakim ska vara feminist, hade jag inte kommit hit öht. Och det där med att jag ”fan” får skylla mig själv om jag blir utsatt för våld efter att ha ”bett er hålla käft”, vilket jag ju inte har, var kom det ifrån? Jag efterlyste kunskap och debatt i st f invektiv och hotfull ton, som den du själv just visat. Var kommer all denna ilska ifrån? Och varför skulle inte du eller jag kunna försvara en misshandlad kvinna (eller jag dig) mot våld, oavsett hennes/dina åsikter?

   • wigwag skriver:

    Som sagt. Du har helt missat kontexten vilket ju i sig är anmärkningsvärt eftersom Joakim mycket tydligt redogjort för den. Varför kritiserar du inte tonen och den bristande kunskapen hos dem som tycker manliga feminister ska hålla käft och backa och slåss för dig och andra tjejer när det passar er?

   • wigwag skriver:

    Och sen inte ”skylla” utan klara sig själva vilket är en helt annan sak. Jag offrar mig inte för okända människor i onödan. Jag ringer polisen och iaktar som man ska göra.

  • Kalle Kanin skriver:

   Jag gör faktiskt det, synd bara att feminister väljer att stötta och uppmuntra kvinnor som misshandlar sina män. Men två fel gör inte ett rätt så jag skulle aldrig sjunka lika lågt.

   http://jezebel.com/294383/have-you-ever-beat-up-a-boyfriend-cause-uh-we-have

  • Maja skriver:

   Våldsamma män och våldsamma kvinnor slår oftast på män. Det som skulle behövas är att man ökar mäns skyddsvärde.

 9. annika bryn skriver:

  Det har jag redan gjort, i min första kommentar här. Jag protesterar ju mot onyanserade ilskeutbrott från alla sidor.
  Joakims kontext (om du med det menar bakgrund) är inte så svår att förstå, och skiljer sig inte från många kvinnors, men den förklarar inte ilskan, hånet eller hans inlägg mot kvinnliga journalister som skrev om kulturmän.

  • wigwag skriver:

   Finns inte många feminist-tjejer som blivit tillsagda hålla käft pga kön i feministiska debattsammanhang. Sanslöst hur lätt du försöker vifta bort detta. Och sen har du mage att lite undrande fråga var all ilska kommer ifrån. Och JA. Du gör mig förbannad.

   • annika bryn skriver:

    Det ligger kanske i sakens natur att färre kvinnor än män är okunniga om vad könsdiskriminering innebär? Men tyvärr har du inte rätt – många kvinnor blir dessvärre också tillsagda att hålla käft.

    Självklart gör jag dig förbannad. Sans och lugn är inte det moderna förhållningssättet på denna blogg, tydligen.

   • wigwag skriver:

    Könsdiskriminering är en juridisk term så rimligt är väl att jurister oavsett kön är mest kunniga avseende vad som inbegrips i konceptet.

  • annika bryn skriver:

   Könsdiskriminering är, dessvärre, en mycket verklig erfarenhet. De som utsätts vet förmodligen något om det.

   • wigwag skriver:

    Fast nu glider du igen. Att tro sig veta nåt om det är inte samma sak som att vara kunnig i vad begreppet innebär. Joakim kan tex mycket väl ha känt sig könsdiskriminerad i den situation han hamnade i men jag finner det ytterst tveksamt om han blev det ändå. Och lika men i betydligt större omfattning gäller förstås alla gnälliga tjejer som känner sig förtryckta av ”patriarkatet”.

 10. JD skriver:

  Det är med stor sannolikhet ytterst ovanligt att män känner till någon kvinna som utsatts för relationsvåld och om det är känt så skulle de allra flesta reagera både verbalt och handgripligt för att förhindra det. Kvinnomisshandlare står väldigt lågt inom den hierarki som råder bland män. Att påstå något annat är ren lögn som har ett syfte att få män att enligt nyfeminismen framstå som ansvariga för vad andra män gör.
  Att förakta män är inte en biprodukt av nyfeminismen, det är själva grunden som den bygger på.
  Det är nog betydligt vanligare att kvinnans väninna tystar ned det som sker bakom hemmets dörrar.

  • annika bryn skriver:

   Tyvärr var det inte för så många år sedan så att inte ens polisen ingrep vid misshandel i hemmet – det ansågs vara en privatsak. Aga av hustru var tillåtet ända in i förra seklet, och jag har personligen träffat många som ansett att det ”inte var deras sak” att tala förstånd med, eller fysiskt hindra, en kompis som slog sin fru – möjligen om de personligen var vittnen till misshandeln, men inte annars. Och misshandlande män ä fena på att verka normala i sociala sammanhang, och ändra personlighet när det de är ensamma med frun. Det har därför varit ganska vanligt att frun anses ha haft del i det hela, eller provocerat honom, eller överdriver. Min erfarenhet är att hierarkin bland män tillåter det mesta så länge män uppför sig enligt reglerna i det manliga kamratgänget, bland jobbarkompisarna, i jaktlaget. Kvinnor har svårt att få hjälp ens av poliser även nu.

   Att vara feminist är inte att förakta män. Och medan jag personligen träffat en rad kvinnor som blivit slagna eller våldtagna av sina partners, men inte anmält, är gäng av hämndlystna kvinnor som fysiskt attackerar t ex våldtäktsmän mer än sällsynta.

   • Magnus skriver:

    Rätten till husaga avskaffades i Sverige 1920, för *nästan* ett helt sekel sedan – då handlade det även om tjänstefolk (som alltså fick lagligt skydd mot örfilar redan då). Och att polisen vände på klacken och gick om en kvinna ringde/besökte polisstationen och anmälde att hennes man misshandlade henne? Så sent som på…ska vi säga 60-talet eller så? Nix, det är struntprat. Det togs på allvar mycket tidigare än så.

   • wigwag skriver:

    Med tanke på att du inte är man tycks du veta mycket om män, manliga hierarkier, hur män tänker, resonerar, vad dom är fena på etc. Tycker du inte det är lite övermaga att komma här och bara tycka till om sånt du inte vet ett skit om?

   • JD skriver:

    Så du menar att det är social accepterat bland män att slå sin fru? Så är det inte!
    Det är så otroligt tråkigt att feminism av idag är så skör och tunn att ni måste skapa bilden av män som osympatiska monster för att överhuvud taget ha någonting alls att bygga upp er hatfeminism kring.
    En bild som många köper därför att de är för lata för att själva ta reda på vad som stämmer eller ej.
    Det är klart att män inte är välkomna i om feminismen eftersom det är män som är det onda som ni strider mot och inte någon jämställdhet som ni strider för!
    Jag tycker att ni feminister ska skämmas för att i har smutsar ned jämställdhetskampen på detta sätt.
    Ni ska skämmas för att ni urskuldar ert vidriga beteende med hur det var förr. Det är bättre för kvinnor idag men det har ingenting med sådana personer som säger sig kämpa för feminism idag! Ni har stulit och smutsar ned de feminism som har gjort de historiska förändringarna möjliga! Skämmes!!!

   • annika bryn skriver:

    Att poliser inte ingriper i tid, och definitivt inte gjorde det förr, kan du får reda på var som helst – t ex i senaste årets nyhetsrapportering.

   • Maja skriver:

    Tänk att så är det ju idag också, fast bara med de 55% av partnervåldet som drabbar män och de 60% av våldet mot barn som utförs av kvinnor.

 11. JD skriver:

  @Annica
  Visst är det så att polisen inte ingriper i tid eller inte alls ibland men vad har med saken att göra?
  Menar du att vi män sitter och skrattar varje gång som polisen inte ingriper vid ett brott så är du mer än lovligt….
  Nej, ni åker räkmacka på det som feminismen åstadkom för årtionden sedan!

 12. annika bryn skriver:

  Det här har blivit en blogg där antifeminister och män som inte gillar, eller misstror, kvinnor trivs. Ingenting debatteras seriöst, i st f att göra det letar man blottor (eller inbillade blottor) där man kan hugga till. Finns inga blottor, vantolkar man. Det blir bara en sorts fientligt umgänge via meningslösa gräl. Det är alltså ingen idé att försöka svara, förklara och tillbakavisa missförstånd, eftersom resultatet bara blir ännu en misstolkning och ännu ett angrepp. Det leder ingen vart. Så, som jag sa förut, jag lägger ner.

  • wigwag skriver:

   Jag har inte missförstått dig. Du har valt att anklaga en person som förmodligen upplever sig ha blivit könsdiskriminerad för att vara okunnig, arrogant och ta plats mm.. Jag äcklas som feminist av det bemötande Joakim fått utstå och du viftar bort det med att tjejer som försöker diskutera feminism, på hemmaplan, bland uttalade feminister, får utstå samma sak. Det är ju helt enkelt inte sant. Klarar du inte av att bortse från kön och se människan i en specifik händelse och diskutera utifrån den kontexten så är du inte mycket till feminist. Den här bloggen är ett under av saklighet och god ton, liksom många antifeministiska bloggar är, i jämförelse med de största feministbloggarna. Det är inte svårt att se. Man skäms ju förfan av att se hur förvirrade de etablerade bloggfeministerna är och hur dåligt självförtroende dom har. Det är dina idoler och förebilder jag talar om Annika. Jag kallar dom inte ens för vare sig humanister eller demokrater och då än mindre för feminister.

   • Magnus skriver:

    Håller med. Gänget av bloggfeminister, popfeministiska tyckare och hemkokta genusideologer kör enkla guilt-by-association-tricks och uppskruvad sexistisk retorik sju dagar i veckan, och ifrågasätts i stort sett aldrig i mainstreammedia (hej Bang och DN Kultur!).

    Tyckare och ideologer som Katarina Wennstam, Lady Dahmer eller Maria Sveland skulle knappast ha tagits på allvar i något annat land än i Sverige, men här i den lilla bananmonarkin går det bra och deras grova övertramp och skruvade problembeskrivningar kommer aldrig upp till debatt i etablerade medier. Den här bloggen är långt mera saklig, hederlig och öppen för diskussion än det någonsin brukar vara när tunga svenska mediefeminister är inblandade.

 13. JD skriver:

  @Annika
  Min bild av dagens feminister som snyltare är inte ett personligt påhopp på dig eller någon annan individ eftersom ni på sidan av nutidsfeminismen även är människor. Dessvärre blir inte min bild av feminismen bättre av att du och andra feminister istället för att ifrågasätta min och andras bild av nutidsfeminismen och dementerar att dagens unga feminister är ”glidare” som knappt själva vet något om feministisk historia smiter undan till era privilegierade bloggar där alla håller med varandra oavsett vad som påstås. Ni vill inte ha någon jämställdhet mellan könen. Det ni vill är att sitta på piedestal och titta ned på alla andra och då främst män som grupp och sedan alla andra som inte okritiskt hyllar feminism som man måste göra för att få vara med i samma cis-grupp.

 14. mirage7478 skriver:

  Jag förstår inte varför du blir upprörd, Joakim. Feminismen i Sverige står för ett sällan skådat manshat och du, du är en man. Biologiskt iaf.

 15. Tascam skriver:

  ”Feministiska män” (Som det står i rubriken) är ju i sig ett ganska olyckligt ordval. Det finns helt enkelt inte någon man som kvalar in i den feministiska fackföreningen som enbart kämpar för kvinnors rätt.

  Och nej … Din övertolkning av din dotters reaktion på en Alfons Åberg barnmatiné kvalar inte in,på långa vägar. Det tyckte jag vara en rätt patetisk sak att driva.

  Det lär väl bli en hyfsad ok läxa för dig Joakim (Annars skriver du tänkvärda texter i andra ämnen)

 16. Magnus skriver:

  En tongivande svensk feministisk bloggare berättar om boken hon skulle vilja läsa: http://tinyurl.com/kjpzljg

  Naturligtvis kommer ingen som syns eller hörs i gammelmedia att ta upp det unkna och illaluktande patos som yttrar sig i en sådan önskan.

 17. Anonym skriver:

  Fan! Vakna gubbar, vi är maskulinister, såklart. Feminism är jävla trams! Gaska upp er och hjälp tjejerna på allvar!

 18. Tompa skriver:

  Fullständigt obegripligt hur män kan sålla till feminismen, en ideologi som bygger på ett genuint hat gentemot män. Feminismen bör bekämpas, och det är knappast kvinnorna som kommer att göra det.

  Jämställdhet är däremot bra. Feminismen står emellertid inte för jämställdhet.

  • Kalasbubblan skriver:

   Haha igen, vad bra att du är påläst om vad feminism innebär. Men samtidigt kan det ju finnas en anledning till att en del feminister hatar män. Eller är det fel av judar att hata nazister också?

 19. Kalasbubblan skriver:

  ”… Det är dyrbar programtid som kunde använts för att ge folk utan en redan befintlig plattform sin röst hörd”, https://hotlamotte.com/2014/04/24/jag-trodde-aschberg-var-en-modig-journalist/#comments
  ”… Vad förväntar vi oss egentligen, ett diplom för god ridderlig tjänstgöring, för att vi genomfört något som mammor klarat av, utan uppmuntran, i alla tider?”, http://www.metro.se/kolumner/joakim-lamotte-schulmans-pappakritik-osar-folkforakt/EVHnei!wuZDiDw0j0sQY/

  Tänk om situationen hade varit denna: ”[Män borde låta bli att ta plats inom feminismen för att] det är dyrbar uppmärksamhet som kunde använts för att ge folk utan en redan befintlig plattform [kvinnor] sin röst hörd” samt ”Vad förväntar vi [män] oss egentligen? ett diplom för god ridderlig ”tjänstgöring”, för att vi genomfört [talat om] något som kvinnor [feminister] klarat av, utan uppmuntran, i alla tider?”

  Eller kan du välja när man ska ge plats åt ”mer behövande” och när man ska få beröm för något någon annan gjort sedan urminnes tider?

  • Magnus skriver:

   Ja, saken blir ju mycket mera stilfullt enkel när man utgår från att kvinnor nästan *alltid* är offer (eller möjligen offer som rest på sig och blivit rebeller) och män, individuellt och som kön eller grupp, alltid förtryckare, utsugare, våldtäktsflock, kompisar som glider fram på den berömda räkmackan över kvinnornas ryggar och stjäl vad kvinnorna skulle haft av resurser, trymme, njutning och pengar.

   Vilket i stort sett är förutsättningen för Kalasbubblans resonemang – eller för liknande teser från Katrine Kielos, Maria Sveland, Åsa Romson, Andrea Dworkin m fl.

   • Kalasbubblan skriver:

    Huvudet på spiken, jag skrev ordagrant att alla med penis våldtar. Det var ju väldigt relevant. Du kan ju annars läsa mina ord igen.

    Sen kan du förneka bäst du vill att män får mer utrymme än kvinnor, vare sig de vill det eller inte. Det drabbar ju inte dig som man heller så jag förstår att det är enkelt för dig att luta dig tillbaka och blunda. Jag har inte den möjligheten att låtsas att det regnar.

 20. Ping: Tänk er jävligt noga för där ute! | Cattasbubbla - Just read it !

 21. Björn Eriksson skriver:

  Skärp dig Joakim, om du inte vill bli kallad rasist och antifeminist så får du se till att inte vara det.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s