”Ni förminskar min dotter”

Idag svarar jag Linda Skugge och Martina Montelius i Expressen:

”Att ni raljerar över mig rör mig egentligen inte i ryggen, men er kritik blir samtidigt en förminskning av min dotters känslor, och det berör mig desto mer. För hon är det viktigaste jag har, och det är på grund av henne som jag har blivit feminist.”

Läs hela texten här:
http://www.expressen.se/kultur/ni-forminskar-min-dotter/

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till ”Ni förminskar min dotter”

 1. annika bryn skriver:

  Kan bara hålla med dig, och förstår inte de hånfulla reaktionerna.

 2. Magnus skriver:

  Är det nån som över huvud taget tar Linda Skugge på allvar i offentligheten längre? Ingen jag känner har tagit notis om vad hon tyckt och tänkt de senaste tio åren; de rödvinsosande, lynniga monologer hon kallar för inlägg eller krönikor är liksom inget annat än hehnes eget stoltserande med att ”titta, jag kan få det här tryckt i någon av landets största tidningar och kolla hur jag kan hissa mina kompisar & mej själv utan att det är någon redaktion som går in och stryker ner texten, jag e ju typ LINDA lalala!!”

 3. JD skriver:

  Varför tror du att man måste ”vara” feminist eller ”kalla” sig feminist för att vara för jämställdhet?
  Om det inte varit klart för dig tidigare så kanske det är mer klart för dig nu att feminism idag inte handlar om jämställdhet utan om privilegier.
  Allt från att kvinnor ska ha de privilegier som 95% av alla män inte har idag till att de som ingår i den feminism rörelsen ska ha tolkningsföreträde och rätten att legitimt hata andra människor.
  Jag tror att varken du eller din dotter behöver dessa ”privilegier” för att lyckas eller må bra i livet utan att ni kan förlita er till er egen förmåga att göra rätt mot andra och att ställa krav på att bli lika väl behandlade av andra.
  Om du hade fått söner så vet du ju nu vad som väntar dem bara för att de har snopp. Därför är inte feminism ett alternativ för jämställdhet för många av oss som har både döttrar och söner att ta hand om och värna om i framtiden.
  Vi måste skapa alternativ till feminism då det gäller jämställdhetsfrågor!

 4. mirage7478 skriver:

  Att du inte klarade av att se orättvisor innan du fick dina döttrar vittnar om hur mycket du lider av tunnelseende, speciellt eftersom du valde feminismen vart enda uppdrag i Sverige är att förminska/göra sig av med männen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s