Alex Schulman hycklar om pappaledighet

Jag har skrivit en kolumn i Metro om hur Alex Schulman visar upp sitt folkförakt genom att håna och hata de som inte delar 50/50 på föräldrarledigheten. Konstigt att dissa folk på det sättet medan han själv anlitar en nanny för att ta hand om kidsen. Hyckleri och folkförakt. Läs gärna texten här.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

4 kommentarer till Alex Schulman hycklar om pappaledighet

 1. Martin skriver:

  Bra inlägg. Den här sortens skrockande rökpuffar – ”titta jag köper alltid kravmärkta grönsaker, titta jag skickar mina barn till bra skolor och det gör inte niiii!” – är nog oundvikliga i en tid när typ alla ska posera sig fram. Det är ungefär som när Mama eller Tara delade ut pris till ”Årets karriärmamma” – är det någon som tror att juryn hade beställt utredningar, gjort hembesök med kort varsel osv för att noggrant ta reda på hur Ebba von Sydow, Birgitta Ohlsson, Robyn m fl förenar karriär och att befinna sig nära sina barn? Nej, naturligtvis inte – man litade helt enkelt på vad de nominerade själva sagt och skrivit om sin familjelycka och hur mycket deras karriär hade gått framåt de senaste två. Tre åren. Till och med kronprinsessan Victoria har fått den sortens priser… 😉 Det handlar om kompisar som belönar varandra med fina joxiga titlar, precis som i elevklubbarna på nån gymnasieskola, och får man inga titlar för tillfället kan man lätt generera den där schyssta bilden själv via några krönikor eller en bok om sitt familjeliv.

  Alex Schulman är dessutom sedan flera år en maktfaktor i svensk media, han kan med lätthet få in folk i ett tv-program eller på ett event, puffa fram deras karriär eller bromsa dem. Därför är han inte en person man stöter sig med om man vill göra populärmedia här i landet – och alltså kommer han undan med ganska mycket.

 2. Matthias h. skriver:

  Mycket bra skrivet Joakim.

 3. Tascam skriver:

  …Jag kommer aldrig att begripa mig på Stockholmsfjollorna så länge jag lever.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s