Barnens säkerhet måste gå före männens stolthet

Pedofilskandalen på en förskola i Kalmar växer. Nu visar det sig att den 21-åriga manliga praktikanten är misstänkt för att ha våldtagit fler barn på förskolan. Sammanlagt rör det sig om nio anmälningar, både på och utanför förskolan. Mannen har i polisförhör erkänt att han begått våldtäkter.

Med anledning av de här ofattbara händelserna bestämmer sig förskoleläraren Patrik Karlsson för att skriva en debattartikel. Men han väljer att inte fokusera på hur fasen en notorisk pedofil lyckas nästla sig in på en förskola och begå övergrepp efter övergrepp. Istället skriver han en text om att han får dåligt samvete, och att han inte vill se en våg av pedofilrädsla inom barnomsorgen. Han känner sig skuldbelagd som man inom förskolan, och det är mitt fel för att jag skrev om att vi måste sluta dalta med pedofiler.

Jag tycker faktiskt inte så synd om Patrik Karlsson som nu känner sig ledsen över att män som jobbar med barn riskerar att bli misstänkliggjorda, och att deras yrkesstolthet är satt på spel. Däremot går mina tankar till de barn och föräldrar som haft med pedofilen på förskolan i Kalmar att göra. Det går nog inte att förstå vad de går igenom just nu.

Istället för att vara politiskt korrekta och tassa på tå för att inte kränka några män, måste vi istället vidta alla åtgärder som finns för att sådant här inte ska kunna hända framöver. Och jag hoppas verkligen att familjerna i Kalmar får allt stöd som går att uppbåda. Det är vad vi måste prata om nu!

Till sist vill jag säga att jag faktiskt aldrig har påstått att vi ska sluta ha manliga förskolelärare, bara att vi måste vara medvetna om att det är män som begår i princip alla pedofilbrott, och att det då är rimligt att de synas hårdare i sömmarna.

20140410-105643.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Barnens säkerhet måste gå före männens stolthet

 1. trollan skriver:

  ”Gång på gång läser man om dessa romer som stjäl – och sedan så hör man andra beklaga sig över att det är synd om dem för att folk ser snett på dem. Ja visst är det tråkigt att de blir drabbade – men så många offer som det finns för detta så får de faktiskt ta ansvar för rötäggen. Vi kan inte vara PK och tassa runt detta längre. Eller dessa gängvåldtäkt som oftast begås av en viss kultur. Kan vi inte vara ärlig och säga detta. Att större delen av människor från dessa trakter inte gör något spelar ingen roll för de kvinnor som drabbas. Nej. Folket skulle helt klart ta sitt ansvar och hålla sig utanför Sveriges gränser så att kvinnorna inte riskerar drabbas.”

  Vad tycker du om den texten Jocke? Skulle du tycka det vore ok att skriva det? Du skriver ofta emot SD men när jag läser det du skriver och den fördomsfullheten du själv visar mot gruppen män så är det samma skit du ger uttryck för. Men du anser att detta är ett gott generaliserande. Och du får medhåll av många feminister.

  Du ser bara Patriks problem som att det är bara männen som drabbas av att inte få släppas in i barnomsorgen. Men grejen är att det är barnen som förlorar lika mycket.

  Jag kan hålla med om att det är för jäkligt att människor kan släppas in på dagis hur som helst och att det borde vara en diskussionsfråga hur man skulle förhindra detta. Men lika lite som hans beklagande sig över att mäns skuldbeläggs hjälper upp situationen gör din korkade analys att bara man slipper alla män där så är man home free heller någon bra lösning. Hur ser du på det sk Dagismonstret i England som var kvinna? Hade det varit ok om hon varit på ditt dagis då? Hur illa kan det vara så länge det är kvinnor?

 2. Peter skriver:

  Jag har inte riktigt samma perspektiv som Trollan… men hon sätter fingret på, hur man ska förhålla sig till riskbedömningar.

  Det är ett faktum, att pedofiler är överrepresenterade bland de män, som söker sig till barn- och ungdomsverksamhet – och det är ett faktum, att kriminella och krigsförbrytare är överrepresenterade bland de personer, som söker sig till Sverige.

  I det första fallet anser du, att man INTE bör vara ”politiskt korrekt och tassa på tå för att inte kränka några män”… i det andra fallet så verkar du förespråka motsatsen… man *bör* vara ”politiskt korrekt och tassa på tå för att inte kränka någon”, som begett sig till Sverige – ty annars är man ”fördomsfull”.

  I det första fallet finns din omsorg hos de eventuella offren – i det andra fallet verkar du betrakta dem, som utsätts för allehanda bedrägerier och våldsbrottslighet, som självklara bondeoffer.

 3. Joakim. Innan du flyger i strupen på en hårt arbetande förskollärare. Läs det här:
  ”Merparten av de dokumenterade pedofilerna är män, men det finns också kvinnor med läggningen. En del forskare menar även att det verkliga antalet kvinnliga pedofiler underskattats i de undersökningar som gjorts.”
  Referens: Lisa J. Cohen, PhD and Igor Galynker, MD, PhD (2009-06-08). ”Psychopathology and Personality Traits of Pedophiles”. Psychiatric Times.
  Bara för att avslöjade kvinnliga pedofiler är få innebär det inte att vi har rätt att misstänkliggöra män som arbetar med barn. Pedofili hör tack och lov till undantagen bland de män som väljer att arbeta med barn. Mina tankar går främst till föräldrarna till de barn som berättat om övergrepp. Jag kan identifiera mig med deras förtvivlan och oro. Den blir inte mindre av att vi män slår oss för bröstet och kastar epitetet PK i huvudet på varandra.
  /PK och stolt!

 4. Andreas skriver:

  Joakim du borde gå in och läsa på Aftonbladets kommentarsfält vad som sägs om dig, borde vara en ögonöppnare om något.

 5. Miqque M skriver:

  Snabb fråga, om du nu behagar dra alla män över samma kam bara för en minoritet av majoriteten gör sådär delvis mindre än 0,01% av de män som jobbar inom barnomsorgen.
  Vad är det då som skiljer parallellen mellan att förbjuda alla islamister i Sverige eftersom det är bevisat att en minoritet av majoriteten av dem är självmordsbombare? Ska inte barnens säkerhet gå före islamisternas stolthet? Och eftersom nu Hitler gjorde som han gjorde, ska inte världens säkerhet gå före alla tyskars, så vi bannlyser dem från världen också nu när vi ändå är på gång?
  Vänligen besvara detta och motivera på ett bra sätt om det nu är möjligt för dig vill säga.

 6. Ping: Tankar om olika världsbilder | Trollan's Tankar om stort och smått

 7. läsare skriver:

  Det är väl så att Jocke måste tjäna sitt levebröd han också och vad är väl enklare då än att slå in några vidöppna dörrar. En tatuerad pojke som framför åsikter av det här slaget skapar ju naturligtvis lite debatt, är väl inte så svårt att räkna ut.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s