Jag ska sluta slå min fru

I veckan gick regionsamordnaren för fackförbundet Vision i Linköping, Kent Kullander, ut med att han hade startat världshistoriens hittills mest omvälvande feministiska projekt. Under en hel månad ska han prova att leva på en kvinnolön. Det innebär i praktiken att han bara tar ut 27000 kronor istället för 32000 kronor, under en hel månad. Fattar ni vilken uppoffring! Dessutom ska han varje dag under månaden blogga om sitt lidande för kvinnokampen. Men vad händer med pengarna som blir över, ska han skänka dem till någon organisation i världen som på allvar kämpar för kvinnors rättigheter? Nej, säger Kent Kullander. Pengarna sparar han i ett kuvert och skall, efter att månaden är slut, gå tillbaka till hans privata ekonomi.

Stärkt och inspirerad av Kents feministiska kämpaglöd har jag bestämt mig för att starta ett eget projekt. Det går ut på att jag under hela april slutar att misshandla min fru. Jag lovar att leva en hel månad utan att dela ut minsta lilla örfil. För att sprida budskapet kommer jag varje dag blogga om hur projektet utvecklar sig. Men vad händer i maj då undrar ni? Ja, då fortsätter jag givetvis som innan. Dessutom kommer min fru då att ha en hel del stryk innestående från föregående månad, så det blir en livad tid.

Hoppas att ni män där ute finner styrka hos mig och Kent, och att ni initierar egna små projekt.

Feministiska kramar!

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

20140328-081748.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

8 kommentarer till Jag ska sluta slå min fru

 1. rillerich skriver:

  Underbart initiativ! Din fru är en lyckligt lottad kvinna! 😉

 2. bashflak skriver:

  Jag tror att jag under en månads tid ska bli bättre på att ta ut min sjukförsäkring, precis som kvinnor är.

 3. anybody skriver:

  Det är män som du och Kent Kullander som för kvinnokampen framåt och jag känner verkligen ödmjuk tacksamhet när jag läser om ert engagemang. Tack!!

 4. missemamma skriver:

  jag tror jag ska vända på det och gå in till chefen och kräva högre lön.
  Jag skiter i att hämta barnen från dagis och fixa maten tills maken kanske kommer hem för att äta. Han får hämta från dagis och laga mat medan jag jobbar över.
  Städa och tvätta kan få vara en månad framöver. Saknas rena trosor och strumpor får maken fixa det.
  Jag ska säga åt maken att ikväll får du fan i mej släppa till istället för att sitta framför datorn och jobba.
  Och i helgen byter jag till sommardäck på båda bilarna och kollar oljan på samma gång så får maken städa inomhus några månader framöver för jag har ju gjort karl-jobbet hemma.
  Klapp klapp på axeln, släpp in mig i styrelserummet nu för nu är jag en riktig kuk!

  • Pelle2 skriver:

   Och du menar att män alltid tjänar mera än kvinnor och att jag som man kan gå in till chefen och kräva och få högre lön ?? Kan säga att mina kvinnliga kollegor, bl.a pg.a flera tjänsteår än mig,tjänar mera än mig. Min chef skulle dessutom inte bara hux flux höja min lön bara för att jag är man och vill det.Är säker på att detta inte är unikt för mig.

   Om du inte lyckas ordna fördelningen av arbetet hemma på ett bra sätt så innebär inte det att det gäller för alla andra. Det står det ju dig fritt att gå upp i arbetstid och jobba över om jobbet kräver det och se till att din man går ner i tid och gör mera av arbetet hemma om ni är överens om det. Det finns inga lagar som motsäger ett sådant arrangemang.Eftersom ni inte lever på det sättet och ni fortfarande bor ihop så är det något som säger mig att du åtminstone accepterar situationen. Om du inte gör det så tycker jag att du skall försöka ändra på din situation genom att antingen få din man att ta ett större ansvar hemma eller lämna honom för någon som gör det.

   Det verkar också som om du tror att alla män som vill det blir styrelsemedlemmar. Kan avslöja en hemlighet. Jag är inte ledamot av någon styrelse och jag känner ingen man som är det.Lova att inte avslöja min mörka hemlighet för någon ;-).

   @Joakim
   Håller med om att Kent Kullander gör bort sig fullständigt som tycker att hans symbolhandling att leva på 27000 skulle vara något berömvärt. Speciellt som han
   tänker behålla resterande pengar och använda dom framöver.

   • Karl Mansson skriver:

    *Swish swish* – ljudet av ironin över ditt huvud.

   • Maja skriver:

    Min morron;
    Gick upp sju, läser mailen, bloggar lite- svarar på en kommentar, trycker på bryggen, tar en nymald kopp från vår KRUP.

    kissar

    ouups, kl är 9, väcker maken som kliver upp och dammsuger. Sedan flyttar jag mig från kontorsstolen som han gett mig för att jag ska sitta bekvämt vid datorn, som han underhåller, uppdaterar och alltid är mig behjälplig med-så att han kommer åt ordentligt överallt med dammsugaren.

    Fortsätter surfa.

    Maken skurar (förmodar att han åxå satt på en maskin, utan att kolla tror jag det)

    Make steker bacon å ägg, jag ber maken om ett stekt ägg (hans är suvve- perfekt i gulan!)

    Äter och försöker att inte smula ner eller kladda äggula på tangentbordet. Lyckas.

    Tycker vi har en bra arbetsfördelning men är ibland lite bekymrad över att även utemiljön sköts mestadels av make, skottar gör jag aldrig, klipper aldrig gräset, diskar väldigt sällan förrsten (vi har ingen diskmaskin)

    Då jag kommer hem efter en arbetshelg är det alltid nyskurat och renbäddat. Jag byta däck??? no f-ing way.

    kl är nu 11.24 och solen har nått ”kuvösen” => inglasningen. Funderar på om jag ska sätta upp håret med snodd eller bara ta ett diadem.

    Ska sola en stund nämlisch, bara att dra isär glaspartiit så kan jag sitta i trosor, lapa sol och lite senare ska jag ta fram den kylda flaskan Bollinger som jag fick av mina bästisar i veckan i försenad födelsedagspresent- ska bjuda maken och det är ju lördag så det kan nog bli att vi slabbar ihop könsdelarna idag. Jag gillar oralsex och är en fabulös givare.

    Life is beutiful because I´m wrth it.

 5. Maja skriver:

  PS

  Hade jag haft så mycket->27 i månaden efter 31 år på mitt arbete skulle jag jubla!!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s