Håller vi på att skapa områden där det inte går att ha skolverksamhet? UG nästa vecka om Rosengårdsskolan.

Rosengårdsskolan fick stänga innan sommaren 2013 på grund av bråk, stök och dåliga betyg. Men borde den egentligen ha stängts för längesedan, och håller vi på att skapa områden där det inte går att ha skolverksamhet? Det är frågor som jag ställer i mitt reportage om Rosengård och Rosengårdsskolan i SVT:s Uppdrag granskning nästa vecka. Medan ni väntar på programmet kan ni kolla in ett litet smakprov här:

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Håller vi på att skapa områden där det inte går att ha skolverksamhet? UG nästa vecka om Rosengårdsskolan.

 1. Daniel Hedblom skriver:

  Största felet som någonsin gjorts i svensk invandringspolitik är det medvetna beslutet att skapa ghetton. När man beslutade att invandrare får bostäder precis där de vill och inte utifrån var det finns lediga bostäder skapade man enklaver med olika befolkningsgrupper istället för att de sprids ut där det finns plats. Självklart vill man hamna där man har ”sina egna” om man kommer till ett nytt land men är det verkligen så smart att skapa små enklaver med ytterst få beröringspunkter till det övriga samhället?

  Min åsikt är att detta experiment har misslyckats kapitalt och ser man på verkligheten så ter sig ju resultatet inte så bra, speciellt inte för de som hamnar i dessa ghetton.

  Vi har ett tomt Norrland med gott om plats, bostäder och precis lika lite jobb som övriga landet men envisas med att samla upp våra invandrare på ett fåtal koncentrerade platser. Vi vill bygga dyra nya bostäder när massor står tomma, hur smart är den här politiken egentligen?

  • Bobo viking skriver:

   Japp helt rätt uppe i Norrbotten står flera tomma hus och väntar på boende samt att naturen ger dessa unga frisk luft, harmoni och framtidstro…de får springa runt i skogarna och jaga, fiska det är frihet och livskvalitet.

  • Arbetaren Petrov skriver:

   Oroa dig inte grabben. Du kommer att få som du vill — 100% kaos på 100% av territoriet.

   Spontant kan känner jag att det vore bättre om kaos råder på några ställen, än på alla ställen. Men vad vet jag? Jag är bara en simpel knegare.

 2. Bobo viking skriver:

  Vem sätter gränser för alla dessa barn och ungdomar, klart det om några år spårar ur rejält med arbetslöshet och gängbildning pågrund av utanförskap och fattigdom i dessa nya svenska Ghetton, men kanske blir det bättre om Anders Borg sänker skatten och skakar lite på sin fläta?

 3. Arbetaren Petrov skriver:

  Hej Lamotte!

  Vilket roligt inslag! Vad är problemet egentligen? Varför är alla så upprörda över detta? Vad är det för fel att prestera dåligt på diverse larviga prov? Själv tycker jag inte att det är något fel på Rosengård.

  Jag undrar emellertid över valet av pronomen ”vi”? Känns lite provokativt faktiskt, låt oss säga ansvarsexpansivt? Lite som aktiebolag, i vilka de faktiskt ansvariga sprider ut ansvaret. Limited liability vettu.

  Vilka ”vi” är det fråga om? Politiker och massmedia?

  Den trevlige vänsterdebattören Noam Chomsky brukar säga att ”you are responsible for the predictable consequences of your actions”.

  Om det är något ”fel” på Rosengård, så är det inte ”vi” som har orsakat det, utan ni: Politiker och massmedia.

  De gör vad de tycker är bra och skönt. Problemet är väl kanske snarare att de gör alla dessa sköna grejerna lite på fel ställe? Lite fel kontinent kanske?

  Men vad vet jag.

  • Arbetaren Petrov skriver:

   Pärskans! Sista stycket hamnade helt tokfel, det blev ett litet syftningsfel. Däm. Men ”De” i sista stycket syftar på personerna i första.

 4. Världens mest jämställda o rikaste välståndsnation Sverige har på tre decennier raserats av historiens snabbaste demografiska försämring..!
  Från en homogen pliktstyrd befolkning till dagens 30 % med utländsk bakgrund, företrädesvis från hederskulturella MENA.
  Rosengård var rosig o trygg innan massinvasionen av utomeuropeer med total avsaknad av vilja till assimilation in i ett sekulärt modernt samhälle.
  Rosengård har blivit Sveriges Mecka för bidragsblattar o svenskfientliga islamister.
  Massimmigrationen av barbariska kulturer har skett bakom ryggen på oss svenskar vi som tvingas finansiera fiaskot.
  Kanske vill Qatar eller Saudi köpa loss Rosengård..?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s