Idag är livet fint

Livet ändras fort. För inte så många år sedan var jag ute och söp, stökade och jävlades varje helg. Att vakna upp på suspekta ställen med minnesluckor som sträckte sig över dagar var rutin.

Nu lever jag med fru, två barn, villa, Volvo och en nybyggd altan. Jag vaknar upp varje morgon i en dubbelsäng med döttrarna och kvinnan i mitt liv. Människor som jag är beroende av och som är beroende av mig. Jag är tacksam för varje minut med min familj, även om jag ibland beter mig som en surgubbe.

Idag har jag knappt rört mig utanför altanen. Det är en lugn, skön och stilla kväll. Barnen har somnat. De gröna löven rör sig sig långsamt i sommarbrisen. Jag lutar mig tillbaka i en solstol, och tänker att här ska jag sitta många somrar framöver. Här ska mina döttrar åldras. Här kommer jultomten trampa in på framtida julaftnar, och här kommer påskharen gömma sina ägg så länge barnen tror och hoppas.

Barn blir till tonåringar, som blir till unga vuxna, som blir till vuxna. Kanske kommer mina barnbarn springa här och leka med samma leksaker som mina döttrar lekt med idag. Cirkeln är sluten.

Eller också blir det inte så. Man vet aldrig vad framtiden har att utvisa. Verkligheten kan slå till med brutal och obehaglig kraft när man minst anar det.

Men just idag är livet fint.

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

20130719-210101.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till Idag är livet fint

  1. Jenny Berging skriver:

    åh vad fint skrivet…kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s