Mina döttrar ska aldrig behöva ta skit från män

Jag sitter på altanen och bläddrar i tidningen. Det är sol, stilla och jordgubbarna står i en skål på bordet. Min ena dotter leker i poolen och den andra sover i hängmattan – en perfekt sommardag som påminner mig om hur lyckligt lottad jag är.

Den goda stämningen grumlas när jag, på nästan varje uppslag i tidningen, läser om barn som drunknar, blir bortrövade, mördade, utsatta för övergrepp eller får någon jobbig sjukdom. Listan på saker som barn kan råka ut för tar aldrig slut.

Jag försöker oftast värja mig från att grubbla på sådant. Men det är svårt. Ibland, innan jag somnar, kommer klumpen i halsen. Då går det inte att skjuta undan tankarna på att något ont skall hända barnen.

Man vill vara en bra förälder, förmedla sunda värderingar, ställa upp i vått och torrt, lyssna, se till att kidsen är hela och rena, och att maten står på bordet. Men vad hjälper det om olyckan är framme, eller om en störd man dyker upp i ett obevakat ögonblick?

Alla dessa störda män. Varför finns de, och vad ska samhället göra åt dem? Och hur förklarar man för sina barn vilka onda människor de kan ha oturen att stöta på när de minst anar det?

Det sägs att det inte går att förbereda barn på livets käftsmällar, men jag håller inte med. Vissa åtgärder kan man vidta, som exempelvis att se till att de använder flytväst och cykelhjälm, att de tittar och lyssnar innan de går över gatan, och att de lär sig att slå av ett näsben, eller bryta av en arm i höjd med armbågsleden.

Allt detta tänker jag lära mina döttrar. Jag önskar att det inte skulle behövas, men incitamenten är för många för att förbise vikten, för kvinnor, av att kunna sätta en störd snuskgubbe ur stridbart skick.

Statistiken talar sitt tydliga språk. Det är män som misshandlar, mördar, våldtar och utnyttjar barn sexuellt. Det är män som hatar och hotar på nätet. Det är män som chattar, under pseudonym, med barn på olika internetcommunities. Och det är killar som, i högstadiekorridorerna, går runt och kallar tjejer för slampor och horor.

Samtidigt läggs de flesta anmälningar om våldtäkt och sexuella övergrepp ner, i brist på bevis. Många tjejer vet om detta och vill därför inte anmäla, med risk för att behöva genomlida en jobbig rättsprocess, som ändå inte leder någonstans. De vill inte sitta i en rättssal och få frågor om klädval och grad av berusning, av en advokat som vill slå fast att hon kanske, trots allt, borde få skylla sig själv. Om man ska tala klarspråk: Samhället klarar inte av att varken förebygga dessa brott, eller se till att förövarna lagförs och att rättvisa skipas.

Tyvärr ligger det en del sanning i uttrycket ”män är djur”. Inte alla, men alldeles för många. Därför kommer jag lära mina döttrar att aldrig ta skit från män, och om det behövs, försvara sig med brutalt och skoningslöst våld. Det borde alla kvinnor lära sig.

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

20130714-101503.jpg

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

25 kommentarer till Mina döttrar ska aldrig behöva ta skit från män

 1. Jenny skriver:

  ” Jag önskar att det inte skulle behövas, men incitamenten är för många för att förbise vikten, för kvinnor, av att kunna sätta en störd snuskgubbe ur stridbart skick”
  Oerhört tragiskt att vi fått den här samhällsutvecklingen men jag instämmer med dig och tror att fler föräldrar kommer satsa på fritidsaktiviteter för flickor där de får lära sig självförsvar. Man kan liksom inte blunda för hur det ser ut eller för att utvecklingen går åt fel håll..

 2. Tommy skriver:

  Hej,
  Kan du inte ta fram lite statistik över de brotten du nämner och presentera det för dina döttrar.

  ”Män” är ett väldigt brett begrepp, skulle vara intressant om du kunde specificera mer detaljerat vilka män dina döttrar definitivt bör hålla sig borta ifrån.

  Jag vet att BRÅ har endel info, man kan också se på ”liknande länder” vilken typ av män det är som där är överrepresenterade i brottstatistiken. I Sverige är man ofta väldigt rädd för att skuldbelägga en ”grupp”, därför skuldbelägger man istället alla män. Det framstår som populism i mina ögon…

  • Anonym skriver:

   Problemet är att man inte kan definiera vilka män som är förövare. De kommer från alla samhällsklasser och kan vara precis som vilken annan man som helst.
   Sen är det en betydligt större grupp än ”ett fåtal” män som kränker/begår övergrepp/utövar hot/utövar våld/våldtar osv… Ungefär var tredje kvinna har utsatts för våld/våldtäkter – och det innebär rätt många förövare, även om det kan räknas in fler offer/förövare.
   Det är beklagligt att man inte särskilja dessa män, så ni män som inte kränker osv får helt enkelt låta bli att ta åt er av uttryck som ”mäns våld mot kvinnor” – men det borde ju inte vara ett problem – jag menar, varken hederliga män el kvinnor skulle ens komma på tanken att ta åt sig av texter som ”kvinna bestal patient” el ”man bestal patient”, för det ligger inte i ens egen sfär.

   • Eija skriver:

    För övr var det inte meningen att vara anonym – missade att slriva i avsändarfältet. Sorry…

   • Observator skriver:

    Eija – logiskt sett finns det inga män som är förövare om man inte kan definiera vilka män som är förövare. Du får nog ta och skärpa din argumentation.

   • Tommy skriver:

    Såklart kan man inte ned på individnivå förutse vem som kommer att göra vad. Det finns dock gott om statistik angående överrepresentation av betydligt smalare grupper, än gruppen män, när det kommer till brott.

    Min poäng var att det hade varit intressant att se en grävande journalist gå lite djupare i problemet än att få pk-poäng på att svartmåla alla män.

   • froogger skriver:

    Tommy, det låter som du vill ha fram ett poäng utan att trycka på oss din åsikt. Det skall du ha beröm för. Du vill kanske framhäva att det är unga män som begår dom flesta våldsbrott? Eller att dessa våldsbrott oftast begås i hemmen, eller oprovocerad mot okänt person i fyllan?

    Annars vill jag påstå att å misstänkliggöra halva människosläktet är så långt från populism att det närmar sig motsatsen.

   • Pär skriver:

    Du har givetvis rätt i det att de kommer ifrån olika samhällsklasser men vissa är mer överrepresenterade än andra.Unga killar tex.
    Har du nån officiell siffra på att var tredje kvinna har blivit våldtagen? Var det globalt du menade eller i Sverige. Siffrorna är skyhöga i Afrika tex

   • Tommy skriver:

    ”Det är beklagligt att man inte särskilja dessa män, så ni män som inte kränker osv får helt enkelt låta bli att ta åt er av uttryck som ”mäns våld mot kvinnor” – men det borde ju inte vara ett problem – jag menar, varken hederliga män el kvinnor skulle ens komma på tanken att ta åt sig av texter som ”kvinna bestal patient” el ”man bestal patient”, för det ligger inte i ens egen sfär.”

    Det är väsensskild skillnad på de två formuleringarna. Det förstnämnda, ”Mäns” våld mot kvinnor, är ett allomfattande uttryck, och det är fullt förståeligt att reagera mot en så svepande generalisering. Om man däremot nämner en enskild individ som skyldig till ett enskilt brott, då är det faktiskt en helt annan sak.

 3. @Benanderii skriver:

  Jag förstår din frustration men håller bara delvis med. Kvinnor är utsatta för risker som män i de flesta fall också utsätts för och i båda fallen ligger risken i ett fåtal andra mäns beteende. Min fråga till dig är, hur har du tänkt dig en lösning på problemen? Blir det bra om allas döttrar lärs upp av sina föräldrar att förakta, frukta och hata män? Med undantag för sina egna pappor då förstås. Innebär detta då inte att du också blir en förhatlig man för någon annans dotter? Vad är lösningen om det är män som är problemet? Hur tar vi bort problemet utan att ta bort män? Går det? Eller skall vi begränsa oss till dem som verkligen utgör hot mot både våra döttrar och våra söner?
  Får dina döttrar veta att både flickor och pojkar kan bete sig på ett dumt och sårande sätt utan att för den skull vara våldsamma och misshandlande? Eller att om de ser flera pojkar tillsammans på gatan att dessa inte med säkerhet är ute för att leta våldtäktsoffer utan för andra saker? Att hon inte skall gå förbi ett sådant gäng utan gå en omväg? Det skulle vilken tonårig pojke/ung man som helst göra av ren självbevarelsedrift. För att undvika ett eventuellt hot!
  Jag menar, lär dina döttrar att inte ta skit, men sätt inte onödig skräck i dem och plantera inte ett oresonligt hat i dem även om du tycker att det finns relevans för detta.

 4. Sebastian skriver:

  Alla människor är djur, vissa mer än andra tyävrr!

 5. Ping: Till fegaste rasisterna på nätet | Joakim Lamotte

 6. Tina skriver:

  Vi har ju blivit påtvingade en massinvandring av mörkermän från MENA..!
  Det har skett utan alibi frå oss svenskar..!
  Under floskliga argument om påstådd förföljelse har makteliten tillåtit det hypermoderna jämställda Sverige att infekteras av islamistiskt ohederligt kvinnoförakt med rötter i 600-talet..!
  HUR gick detta till..?
  Vi fick rösta öm högertrafik..men inte om den absolut mest avgörande frågan om massimmport av utomeuropeisk medeltidskultur..!
  Så Joakim vakta dina döttrar nooga..ja eftersom de är dhimmies och därmed värdelösa i islams ögon..!

  • Anonym skriver:

   Visst muslimer våldtar också. Fast de flesta tjejer jag känner har blivit våldtagna av svenska män som de delvis har känt eller känt mycket bra eftersom det har varit deras egna pojkvänner eller släktingar. Så jag blir bara så jävla trött på rasister som försöker skylla allt på invandring. Jag personligen aktar mig oftast från fulla svenska drägg på krogen, medans generellt sett de invandrade killarna behandlar kvinnor med respekt.

 7. bashflak skriver:

  Jag är lite besviken på att den här bloggen, som i vanliga fall brukar vara saklig och nyanserad och dessutom orädd för att gå mot strömmen, så okritiskt sväljer feministernas falska myt om ‘mäns våld mot kvinnor’.

  Relationsvåld är inte en könsfråga. I Sverige görs väldigt få seriösa studier på ämnet, men om man går till andra länder så finner man att relationsvåld brukar fördela sig från 40/60 till 60/40 mellan könen, d.v.s inom ramen för den svenska statsfeminismens numerära mål om ‘jämställd könsfördelning’ i alla möjliga och omöjliga lägen.

  Men hela den svenska debatten präglas av den enögda föreställningen att våldet fördelar sig 100/0 mellan könen. Ofta sägs det paradoxalt nog av personer som i andra sammanhang pratar sig varma om att vilja bryta stereotypa föreställningar om kön.

  • Tina skriver:

   Exakt..! Det accelererande våldet i samhället är ett importerat patriarkalt fenomen..!
   Machoism o hederskultur är grunderna till realationsvåldets extrema ökning..!
   Fullständígt främmande för Medelsvensson..men livsviktig för Muhammed o Co..!
   Vars mammor använder slag o hugg för att uppfostra sina macho-söner..som blir brutaliserade från barnsben..!
   En livsfarlig utveckling som Joakim borde ägna en bloggpost..!

   • bashflak skriver:

    De flesta muslimer slår inte heller sina fruar, även om det kanske är mer accepterat och i vissa fall förväntat i deras kultur. Endast desperata eller mentalt ofriska personer använder våld.

   • Tina skriver:

    Sorry bashflak..!
    Aldrig kul att frånta någon hens illusioner..!
    Men majoriteten av denna kulturgrupp använder våld till att uppfostra både barn o fruar..!
    Efter massor av år i islamkulturella Mellanöstern så är min erfarnhet från IRL..!
    Däremot slår inte mentalt friska skandinaver..!

  • Observator skriver:

   Jag tror bashflak är lite ”borta med vinden”. Om låt oss säga 1910 (jag spekulerar nu) 98 % av konungariket Sveriges medborgare hade för vana att fira jul och midsommar, men 2010 var det det endast 90 % av Sveriges konungariket Sveriges medborgare, som hade denna vana (fortfarande spekulation), så tror inte jag att det huvudsakligen beror på att de etniska svenskarna ändrat sina vanor. Vad tror basflak skulle kunna vara orsaken till att en allt mindre andel av Sveriges medborgare firar jul och midsommar?

  • Pelle skriver:

   Bashflak hackar bara datorer och hänger ut privatkvinnor med omgjorda förnedrande foton på sin blogg, där de får bära en påse på huvudet! 😀

   Hånar dem sedan på andra bloggar att de inte har den högsta inkomsten hänger ut adresser så alla psykopater bland jämställdisterna kan våldgästa. Han är ett ”Jämställdistsvin och hycklerist i ” i högsta grad i likhet med de övriga anonyma jämställdistsvinen!

 8. Ping: Jonas Inde rasar | JOAKIM LAMOTTE

 9. Jay skriver:

  Jag håller tyvärr med bashflak här ovan. ”Mäns våld mot kvinnor”? Vilket jävla uttryck, allvarligt talat. Som man blir jag förbannad – men jag skulle aldrig i livet ta till våld. Nån skriver här ovan, att det vore väl bra om du kunde definiera vilka män som skulle vara ansvariga för det där våldet, och någon annan ”det kan vara vem som helst” (underförstått, bara det är en man.). Den attityden har jag fruktansvärt svårt att förstå. Jag har också blivit utsatt för våld från män – men alla män blir inte förövare för det. Detsamma gäller de gånger jag har blivit utsatt för våld från kvinnor, jodå, det är några gånger. De tog sig den rätten, tyckte de, för att jag var man och skulle tåla det. Blir alla kvinnor förövare? Nej, definitivt inte. Men gissa ”vems fel det var”….

 10. Pär skriver:

  Självförsvar är bra.oskadliggöra är bra. Flykt är bästa försvar är oxå bra att använda.
  Bara skoningslös om det är ett måste.

 11. Linda skriver:

  Själv har jag ingen dotter, men två söner. De kommer jag lära att de aldrig ska behöva ta skit av kvinnor. Speciellt inte av feministiska kvinnor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s