Tack alla bloggläsare

Nu har det gått över en vecka sedan jag skrev blogginlägget om det jag fick höra i Husby – att kvällspressen köper bilder av ungdomar.

Som ni vet fick det enormt genomslag. I skrivande stund har ungefär en halv miljon läst det.

När jag startade bloggen i våras kunde jag aldrig tro att den skulle få så många läsare. Det började med kritik mot Jonas Gardell och Mark Levegood och deras skämt om Danny Saucedo. Båda dessa herrar blev uppenbart skakade av det jag skrev. Därefter har jag levererat åsikter högt och lågt om företeelser inom mediebranschen i Sverige. Fokus har varit att belysa människor och fenomen som, i olika former, exemplifierar maktmissbruk.

Jag har skrivit om personer jag stör mig på, som Alex Schulman och Niklas Svensson. Jag har samtidigt berättat om inslag ur mitt egna liv och försökt koppla det till tendenser i samhället.

Redan från start har jag fått mycket respons från läsare som gillar det jag skriver, men även reaktioner av motsatt karaktär. Mina kommentarsfält har svämmat över av inlägg från debattsugna människor. Det välkomnas.

Jag vill tacka alla som uppmärksammat bloggen och stöttat mig. Jag får varje dag mail från människor som uppmuntrar mig att fortsätta skriva om det jag ser och upplever. Det värmer otroligt mycket. Den senaste veckan har det tyvärr varit en övermäktig uppgift att svara alla. Min inbox har fullkomligt svämmat över. Därför tackar jag er här och nu. Era positiva meddelanden betyder otroligt mycket. Jag vill också tacka er som ägnar medieutrymme åt att såga mig och bloggen. Ni ger mig energi och näring för att fortsätta berätta om sådant jag anser viktigt.

Just nu är framtiden för bloggens utveckling lite oviss. Den är ett sidoprojekt som jag driver när tid ges. För stunden jobbar jag med flera andra olika projekt parallellt och har inte överdrivet mycket tid för att skriva. Samtidigt har jag fått erbjudanden från olika håll angående bloggen, men har inte tagit beslut om hur jag vill gå vidare. Men en sak kan jag lova: jag kommer alltid, på ett eller annat sätt, vara en nagel i arslet på makthavare som tar sig för stora friheter på andras bekostnad.

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

17 kommentarer till Tack alla bloggläsare

 1. Observator skriver:

  Joakim Lamotte, skriver han, ”kommer alltid, på ett eller annat sätt, vara en nagel i arslet på makthavare som tar sig för stora friheter på andras bekostnad”.
  Jag tycker att journalisten Lamotte, som väl i jämförelse med den genomsnittlige medborgaren är en opinionsmakthavare och som väl borde vara väl bevandrad i sitt arbetsverktyg språket, tar sig friheter när han skriver ”nagel i arslet”. Försöker Lamotte här använda sin makt till att tvinga på oss en nyskapelse? Jag har tidigare bara hört talas om en ”nagel i ögat” och en ”böld i arslet”.

  • Marie skriver:

   Eftersom du tycks intressera dig för språk kan jag tipsa dig om en intressant artikel i Sydsvenskan om just omskrivning av idiom och ordspråk där det också ges några roliga exempel: http://www.sydsvenskan.se/kultur–nojen/sluta-tala-med-galen-tunga/. Summan av kardemumman är att språk alltid befinner sig i förändring. Med tanke på vissa grodor som tas upp som exempel i artikeln tycker jag att ditt påpekande om arsle/öga låter lite mästrande. Det föreligger knappast någon risk för missförstånd här. Hade du gått i taket om jag hade skrivit ”summan av kanelen”? För övrigt vill jag ge en eloge till journalister som Lamotte som fortsätter att vara en nagel i arslet/ögat på korrupta makthavare. Tack Joakim!

   • Observator skriver:

    Bästa Marie!
    Du tillhör uppenbarligen den tilltagande skara människor, som tycker, att huvudsaken är att men redan innan du sagt ditt säg vet vad du vill säga – därför har det ingen betydelse vad det är du säger. Och nej – jag går inte i taket. Men besviken kan man ju bli.

   • Earthwood skriver:

    Aretlcis like this are an example of quick, helpful answers.

  • Malin skriver:

   Men snälla Observator, har du hört talas om ”fäll ner pungen och landa”? Kanske är något du skulle prova på hur som helst.

 2. rillerich skriver:

  Som Fredrik Lindström en gång sa: ”Det viktigaste med språket är att budskapet kommer fram.”, vilket det ju uppenbarligen gjort även i ditt fall.

  • Observator skriver:

   Och hur ofta hör vi från myndighetspersoner, politiker och enskilda att ”reglerna var otydliga”?

   • Marie skriver:

    Eftersom jag inte kunde svara på din kommentar ovan gör jag det här i stället. Din kommentar var lite luddigt skriven, men om du med den antyder att jag inte bryr mig om hur språket behandlas har du fel. Jag kom att tänka på den här artikeln när jag läste din kommentar om arsle/öga och det var därför jag länkade till den. För att den kanske kunde vara intressant och för att den belyser just sådana här omskrivningar av idiom och ordspråk. Så stoppa inte in mig i något fack bland ”tilltagande skara människor”, tack.

   • rillerich skriver:

    Jag har ingen aning om hur ofta man hör det, men du får gärna trolla fram någon källa med statistik på det om du vill.

 3. @Benanderii skriver:

  Det är vi som skall tacka! Fortsätt, snälla!
  På tal om språket som av vissa genusforskare(sic!) påstås vara en viktig kommunikationskanal, så heter det väl inte böld i arslet utan Finne i Röven och det var Jonas Gardell som myntade det!

 4. Sofie skriver:

  Du har en otrolig talang och jag hoppas att du fortsätta att vara aktiv då majoriteten av människor gillar det du skriver. Du tar upp ämnen som är viktiga och som ingen annan vågar ta upp. Stå på dig och hålla huvudet kallt! Stor eloge för ditt brinnande intresse!

 5. Observator skriver:

  @Marie juni 5, 2013 kl. 9:36 e m
  Jag stoppar inte in dig i något fack – jag observerar vilket fack du befinner dig i. Vilket detta fack är illustrerar du väl tydligt när du säger ”Med tanke på vissa grodor som tas upp som exempel i artikeln tycker jag att ditt påpekande om arsle/öga låter lite mästrande. Det föreligger knappast någon risk för missförstånd här”.

  • Marie skriver:

   Ja, jag tycker att det låter mästrande att skriva att journalisten Lamotte ”tar sig friheter när han skriver nagel i arslet”. Och det är med tanke på att du anser att man ”tar sig friheter” om man skriver om ett idiom eller ett ordspråk som jag länkade till artikeln, just för att den tar upp sådana här omskrivningar. Det vimlar av omskrivningar inom media som kan leda till missförstånd, men jag tycker att just ”nagel i arslet” inte är något som kan missförstås till skillnad mot vissa exempel som togs upp i Sydsvenskans artikel och just därför lät dina ord som något mästrande och hårda i mina öron. Jag ställer mig frågande till vilket fack du observerar att jag befinner mig i, men det behöver du inte gå närmare in på. Personligen ogillar jag att placera in folk i fack, men det står dig fritt att via detta svar från mig fortsätta att göra dina observationer. Det här var i alla fall min sista kommentar om detta.

 6. Lupe skriver:

  Thnkas for taking the time to post. It’s lifted the level of debate

 7. If only there were more clever people like you!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s