Skriver på SVT Debatt om Carl Bildt och Ring P1

Är just nu i Eskilstuna och spelar in delar till ett tv-program. Resultatet av det kommer ni få se i slutet av året.

Tänkte bara tipsa om att jag idag skriver på SVT Debatt om kritiken mot att Carl Bildt ringde in till Ring P1 tidigare i veckan, och om hur det avslöjade folkföraktet på Twitter.

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

9 kommentarer till Skriver på SVT Debatt om Carl Bildt och Ring P1

 1. Ulf T skriver:

  Jag tycker nog att det finns en viss ironi i detta: Först får Carl Bildt får kritik för att han inte skrivit på en deklaration, med argumentet att ett sådant handlande inte ses som en seriös handling bland ‘seriösa aktörer’ i frågan. Sedan ringer han och förklarar detta i Ring P1, och får då kritik av ‘seriösa aktörer’ i den svenska medievärlden för att detta inte var en seriös handling!

  Alltså om Carl Bildt vill att Sverige skall vara en seriös aktör på den globala arenan så uppnår man inte det genom att skriva på FN-deklarationer. Vill han själv vara en seriös aktör i den svenska debatten får han låta bli att ringa Ring P1. Båda åsikterna kan sägas äga en viss tyngd, men det blir lite kul när debattörer kritiserar den första men passionerat hävdar den andra.

 2. Observator skriver:

  Mitt intryck av detta är att ”den tredje statsmakten” fick för sig att en UD-ledd statskupp höll på att genomföras. Carl Bildt sade sitt vad han hade att säga utan vinklad påannonsering, slapp vinklade frågor vars relevans inte fick ifrågasättas och slapp vinklad avannonsering. Jag njöt. Och jag är ingen gränslös beundrare av Carl Bildt.

 3. Malte Skogsnäs skriver:

  Twitter är och förblir antiintellektuellt.

 4. perunaperse skriver:

  Bildt är skottsäker. En fet nagel i ögat på alla tragiska vänsterdrägg som kallar sig journalister. Gjorde total slarvsylta av hon grekinnan på P1, ett historiskt ögonblick i svensk mediahistoria.

 5. Sithean skriver:

  Jag tycker nog att det finns en viss ironi i detta: Ff6rst fe5r Carl Bildt fe5r kitirk ff6r att han inte skrivit pe5 en deklaration, med argumentet att ett se5dant handlande inte ses som en serif6s handling bland serif6sa aktf6rer’ i fre5gan. Sedan ringer han och ff6rklarar detta i Ring P1, och fe5r de5 kitirk av serif6sa aktf6rer’ i den svenska medieve4rlden ff6r att detta inte var en serif6s handling!Alltse5 om Carl Bildt vill att Sverige skall vara en serif6s aktf6r pe5 den globala arenan se5 uppne5r man inte det genom att skriva pe5 FN-deklarationer. Vill han sje4lv vara en serif6s aktf6r i den svenska debatten fe5r han le5ta bli att ringa Ring P1. Be5da e5sikterna kan se4gas e4ga en viss tyngd, men det blir lite kul ne4r debattf6rer kritiserar den ff6rsta men passionerat he4vdar den andra.

 6. Wendy skriver:

  Ja, det e4r mf6jligt att han e4r osne4ll. Men han verkar detoussm vara ganska osmart och det trodde jag inte om herr Bildt.

 7. That’s a crackerjack answer to an interesting question

 8. Great article, thank you again for writing.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s