”Stäng in han i ett rum med 5 riktigt stora negrer. Låt dom sedan rövknulla han till döds.”

Uppdatering: SVT plockade igår upp mitt blogginlägg om hoten mot kattdödaren. Kolla här.

En 16-åring, den så kallade kattdödaren, är anhållen misstänkt för att ha dödat nio katter mellan 2011 och 2013 i stadsdelen Högsbo i Göteborg. Nu sprids en bild av honom på Facebook och reaktionerna låter inte vänta på sig.

Brotten som 16-åringen misstänks för är fruktansvärt obehagliga, men de kommentarer som nu sprids på Facebook är inte heller att leka med. Att läsa dem är en nyttig bekräftelse av hur essentiellt det är med hundraprocentig rättssäkerhet i en demokrati. Det är inte svårt att dra paralleller till hur dödsmobbar har skipat rättvisa under historien, genom metoden ”öga för öga, tand för tand”.

Jag kan mycket väl förstå känslan av hämnd, och skulle förmodligen själv inte vara sen att ge mig efter den som, Gud förbjude, skadade någon jag älskar. Desperata människor i pressade situationer begår ofta obehagliga handlingar. Just därför är det livsviktigt för en modern rättsstat att aldrig överge inställningen att någon alltid är oskyldig tills motsatsen är bevisad. För den dagen människor börjar ta lagen i egna händer, då lever vi inte i en demokrati längre, utan i en värld där kvinnor får brinna bål som häxor bara för att de är kvinnor, där svarta män kan piskas till döds bara för att de är svarta, eller där nyfödda gossebarn halshuggs endast för att en kung är rädd att förlora tronen.

Bifogar nedan några av kommentarerna som sprids på Facebook i samband med bilden på 16-åringen. Intressant att notera är att de INTE är skrivna av anonyma personer, till skillnad mot det som tidigare publicerats på Flashback. Det innebär, i teorin, att polisen med lätthet skulle kunna höra personer i ärendet och utreda om brottet olaga hot har begåtts. Jag finner det fascinerande att personer, helt öppet, med namn och bild på Facebook vill riskera det. Läs själva och reflektera:

”Borde sprätta upp buken på honom & hänga upp honom i hans egna tarmar i ett träd efter man skalperat det jävla aset med en rostig sax”

”Skär bort ögonlocken. Kinapuff i kuken och skära med ett hårt papper runt ollonet.”

”Din jävla hora skulle kunna kniva dig. !!!!! Fitta!!!!”

”Vrickad snubbe. Klä honom i taggtråd o släpa efter bilen skulle va nått…”

”Stäng in han i ett rum med en säng och 4-5st riktigt stora negrer. Låt dom sedan rövknulla han till döds.”

”Kör upp ett rör i arslet på honom, trycker in lite taggtråd, drar ut röret – sliter ut taggtråden tillsammans med hans inälvor. Sen fräter vi in en smiley på honom med lut och gnuggar in det hela i grovsalt. Ett riktigt konstverk. Kanske bänder ut hans tänder och karvar ut ögonen på honom. Skottpengar? Vem bryr sig? Avliva kräket, bara! Han har förbrukat sin rätt att leva. Vilket sätt han än dör på så är det inte plågsamt nog! Vidriga jävla as som torterar oskyldiga djur till döds!”

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

16 kommentarer till ”Stäng in han i ett rum med 5 riktigt stora negrer. Låt dom sedan rövknulla han till döds.”

 1. @Benanderii skriver:

  Oerhört obehagliga kommentarer som skriker på hämnd.
  Men, kan man dra slutsatsen att kommentatorerna skulle själv kunna utföra dessa aktioner eller är det ett sätt att uttrycka sitt missnöje och samtidigt vara säkra på att någon reagerar? En föreställning som bara finns hos dåligt utvecklade eller hos mindre barn! Hör bara hur det låter när barn diskuterar sinsemellan på skolgårdarna.
  Men, who knows?

 2. Torbjörn skriver:

  Är det inte nått som blivit fel i texten? Du beskriver 16-åringen som en kille, men det är ju bara kvinnor som utsätts för näthat och dödshot. Det säger ju SVTs Uppdrag Granskning och alla de namnkunniga feministiska kvinnorna som medverkade där.

 3. Svensson skriver:

  Sätt kattdödaren på ett mentalsjukhus, tror det är Reinfeldts fel i vårt nya hårda kalla Sverige?

 4. panoptikon skriver:

  Ruggiga kommentarer skrivna av unga personer som är drabbade av en välkänd psykologisk mekanism som gör att man framför en datorskärm kan skriva saker som man aldrig skulle kunna framföra öga mot öga till en annan person.

 5. bashflak skriver:

  Där jag bor var det en högstadiekille som ‘nöjesdödade’ en gris i sin hage med en trubbig lie. Att döda en stor galt är inte lätt för den som aldrig gjort det förr, så det gick nog inte så fort. Han gick hugga dussintals gånger innan den dog.

  Undrar vad som skrevs på nätet om honom? Jag kollade aldrig.

 6. C skriver:

  Mmm. Nu har det där med ”oskyldig tills osv.” ingenting med Sverige och göra eftersom det funkar tvärtom här. Vi har inget borgensystem. Och det funkar knappast bra i de länder som har det heller. Däremot tycker jag man kan fyrdubbla straffsatsen för förtal, så skulle vi ha ett verktyg mot sådana här forumpöblar som inte orkar vänta på rättegång.

 7. Ping: Tänk på ditt språk, för €#(@*!

 8. Fugen skriver:

  På FB så såg jag extremt få sådana kommentarer, till skillnad mod Facebook, FB läste ju dessutom fallet.

 9. Anonym skriver:

  Oskyldig?! Han har ju erkänt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s