Jonas Gardell talar ut om gubbsnusket mot Danny Saucedo: ”Vem är Joakim Lamotte?”

Om ni minns så råkade jag initiera en debatt om Jonas Gardell och hans gubbsjuka skämt om Danny Saucedo under melodifestivalen. Fram till idag visste jag inte att han hade kommenterat saken. Men det har han tydligen gjort i SVT:s morgonsoffa, upplyste en kollega mig om.

När programledaren frågar hur han bemöter kritiken låtsas Jonas Gardell först som att han inte känner till det med orden ”vem har sagt det?”, varpå programledaren svarar ”Joakim Lamotte”. ”Vem är det?”, frågar Jonas Gardell.

Det visar sig dock snabbt att han har följt debatten när han refererar till Studio Ett i P1. Jonas Gardell gör som han alltid gör; skyller ifrån sig på budbäraren och anklagar SVT och Sveriges Radio för att ge sig på honom och Mark eftersom de är ”två bögar”.

Jag blir trött. Konstaterar bara kort och gott att en snuskgubbe är en snuskgubbe, oavsett sexuell läggning.

En annan sak som inslaget illustrerar är hur journalister trippar på tå så fort Jonas Gardell är i närheten. Det finns en rädsla för honom inom mediebranschen som jag har svårt att förstå. Kära journalistkollegor, jag vet att ni menar väl. Men snälla inse att Jonas Gardell inte är ett övernaturligt väsen immun från kritik. Han är en människa av kött och blod som alla andra. Ingen blir gladare än jag om ni börjar behandla honom därefter.

Nåväl, här är länken till inslaget. Det börjar 07:35 in i klippet:

http://www.svtplay.se/klipp/1126773/jonas-gardell

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Jonas Gardell talar ut om gubbsnusket mot Danny Saucedo: ”Vem är Joakim Lamotte?”

 1. WoW..!
  Du gör det igen Lamotte..!
  Som den första svenska journalisten vågar du tala klarspråk om hovbögen Gardell..!
  Denne queere NPD:are är upphöjd till sexuell norm för Sverige..!
  Som en hyena grinar han åt allt o alla..!
  Särskilt hatisk är han mot skönhet och musikalitet..ja det han själv saknar..!
  Svårt störd av etablissemangets enfaldiga hyllningar..avrättar han allt efter formen på libidot..!
  En ren idiot skulle jag vilka säga..!
  Tack Lamotte för ditt mod..det kommert tyvärr att kosta..!
  Ja..i Sverige är yttrandefriheten kuvad av mediaeliten..!

 2. Johan skriver:

  Tja, nu är vi där igen.

  En person gör sitt yttersta för att i riksmedia framstå som så sexig som möjligt. Det finns då tre teoretiskt möjliga förhållningssätt:

  A) Ingen får påtala någonting om personen i fråga. Vederbörandes sexighet måste uppskattas i det tysta om alls.
  B) ”Vissa” personer har rätt att uttrycka gillande. Det är inte helt klargjort vilka dessa ”vissa” personer är men sannolikt tillhör de den grupp av människor som den sexige personen själv skulle finna sexiga.
  C) Alla har rätt att påtala och uppskatta personens sexighet.

  A) känns extremt puritanskt och, framför allt, idiotiskt. Om nu någon anstränger sig för att vara sexig, varför i himlens namn ska man låtsas som ingenting?
  B) känns påfallande elitistisk. Om jag inte är snygg nog ska jag alltså inte få kommentera sexighet? Jag antar att proponenter till B) själva är tillräckligt sexiga för att få öppna käften?
  C) känns som det enda rimliga. Givetvis kan uttryckssättet göras mer eller mindre plumpt, men sådan plumphet måste bedömas på egna ”meriter” och inte på utseendet på den som uttrycker sig.

  Vi får anta att Gardell tycker att Danny är sexig. Det enda argumentet jag hört varför han inte ska få ge uttryck för detta är att han är ful/bög/äcklig. Oerhört märkligt argument om ni frågar mig, men så är jag inte elitist heller.

 3. Pelle2 skriver:

  Gardell kan i sina bästa stunder vara väldigt rolig men jag håller med dig om att
  han kommer undan med väldigt mycket pg.a att han anses vara en orörbar ikon.
  Det är ju spännande att han kommer undan med sexistiska kommentarer om Danny medan en man som sa samma sak om t.ex Gina Dirawi skulle bli korsfäst i media.

 4. Thomas skriver:

  Pelle2 vekar sansad i detta ”debatt”. Johan försöker ge sina åsikter en extra glans av att sätta upp dem som punkter såsom de hade nåt med logik att göra. Det har de inte. Debatt har sällan eller snarare aldrig nåt med logik att göra. Tina slutligen verkar mest allmänt förvirrad och desavoerande mot Gardell. Gardell har som alla sina brister, men han är en stor konstnär är min ödmjuka uppfattning.

 5. Johan skriver:

  Vad säger du? Har mina punkter inte något med logik att göra? Eller har debatter inte något med logik att göra? Menar du att mitt inlägg inte är logiskt eller att det är fel att använda logiska argument i en debatt? Eller båda två?

  Erkännas ska, att jag försöker hålla mig till logiska argument, även om punkterna var mest för att öka läsbarheten. Jag skulle gärna bemöta din kritik av mitt inlägg, men eftersom jag inte ens begriper vad du försöker säga så blir det svårt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s