Varför håller Sveland inte rent i eget hus?

Veckans största nyhetshändelser: prinsessan Lilian avlider och jag startar en blogg. Hade det varit tvärtom så hade ingen brytt sig.

När jag var först med att rapportera om gubbslemsbråket mellan Maria Sveland och Janne Josefsson på grävseminariet uppstod kalabalik. Hela mediesverige verkade plötsligt länka till min blogg. Det jag skrev citerades flitigt.

Glad i hågen satt jag dagen efter och glodde på melodifestivalen och följde twitterflödet. Kunde då inte sluta störa mig på att Mark Levengood och Jonas Gardell kulsprutetwittrade ut knulla-skämt om Danny Saucedo, utan att våra vanliga proffstyckare ens rynkade på näsan. Skrev ett inlägg om saken och resten är historia.

Därefter följde några dagar med medverkan i tv-soffor, radio och tidningar. Tyvärr missade många att fokus inte var att peka ut Gardell och Levengood som gubbslem, utan att starta en diskussion om att det finns heliga kor i Sverige som ingen vågar kritisera vad fan de än vräker ur sig för dynga.

Men oj vad mail jag fick. De intressantaste var från kända kvinnor inom gayrörelsen som var lyriska över att någon äntligen vågade sätta ner foten. Genom Mark och Jonas bekräftas den sanna bilden av en patriarkal och kvinnofientlig gayrörelse, menade de. Det enda svar jag fick av Gardell var: Fuck them if they can’t take a joke. Jag brydde mig inte så mycket. Vad kvinnorna inom gayvärden däremot tycker får ni fråga dem om.

Parallellt med detta utvecklades ett drev mot Janne Josefsson i media. Han utmålades som ett sexistiskt svin som hatas av kvinnor i tv-världen. För att nyansera bilden valde jag att publicera tre kvinnliga SVT-profilers åsikter – Belinda Olsson, Kristina Hedberg och Karin Mattisson. Detta nådde ut snabbt och min blogg citerades återigen i kvällstidningarna.

Bloggen överöstes med åsikter och det blev smått surrealistisk när till och med Ebba Von Sydow började bråka med Belinda Olsson i mina kommentarsfält.

Nu känner jag att det börjar bli dags att sluta prata om bråket mellan Josefsson och Sveland på grävseminariet. Men innan jag gör det vill jag bara påpeka att Sveland, i sina artiklar och uttalanden, konsekvent kallar moderatorn i ”gubbslemsdebatten” för Sara Wennerholm. Jag undrar vem hon menar. Den moderator jag såg heter Sara Wennerblom Arén (SVT-medarbetare, fd programledare för Nyhetsbyrån och Filmkrönikan). Sveland har alltså inte ens bemödat sig att ta reda på vad hon heter. Detta är förstås ett misstag alla kan göra, men någon som månar om att inte förminska kvinnor borde kanske hålla rent i sitt eget hus.

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

7 kommentarer till Varför håller Sveland inte rent i eget hus?

 1. Heroisk blogg..!
  Ja.i dagens sanningsfobiska fega Sverige..!
  Hur våågar du..?
  Du kommer att bli kölhalad och tystad..!
  Sverige har blivit så tyst att verkligheten inte har en chans..!
  Mediemakten censurerar realism till förmån för förljugen fascistisk feminism..!
  När Sveland o Co visar sitt hat till vita män o samtidigt åtrår de mörka kvinnohatarna..!
  Ska man skratta eller gråta..?
  Dubbelmoralen har visat sitt fula bruna tryne..!
  Varför ligger inte din modiga blogg på svt.se..?
  Nä jag vet…..

 2. Erik S skriver:

  Maria Sveland bryr sig inte ett dugg om andra kvinnor, hon använder andra kvinnor som alibi för att framhäva sig själv. Antingen tolkar hon allt som sägs av andra (t.ex. Robert Aschberg och Britt Marie Mattson) som om Maria Sveland vore universums mittpunkt eller genom osynliggörande (Sara Wennerblom Arén). Nu ”drar” hon till Rom och rekommenderar blivande debattörer en kurs i Feministiskt självförsvar. Champagnefeminism med käppargument?

 3. Erik S skriver:

  Joakim, du har på ett självständigt sätt belyst viktiga ämnen på din blogg och jag tycker att du även formulerade dig bra i radio/TV där du lyckades få fram din poäng.

 4. Tove skriver:

  Det är klassisk feministisk härskarteknik att medvetet stava personers namn fel. Personer man vill ge en känga till och de som man ser som åsiktsmotståndare.

 5. tuva skriver:

  Bråkade verkligen ebba? Tyckte hon var nyanserad däremot tyckte jag belinda hade en otrevlig ton

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s