Gardell och Levengood tar inte debatten

Idag har jag pratat om Jonas Gardell och Mark Levengood till förbannelse.

I TV4 Nyhetsmorgon fick jag Tilde de Paula att nervösfnittra över tanken på att Steffo Törnquist skulle twittra om hennes bröst. Senare, i Studio ett i P1, blev programledarna knäpptysta när jag påstod att Danny Saucedo knappast är intresserad av att vakna upp i en 69:a med Jonas Gardell och Mark Levengood

Imorgon vill SVT Debatt ta upp ämnet men både Mark och Jonas har avböjt att medverka och ingen annan vill backa upp dem. Tråkigt att de inte vågar uttala sig. Det är väl det minsta man kan kräva av två så folkliga figurer. Nåväl här är länkarna till klippen:

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=1637&artikel=5472123

http://www.tv4play.se/program/nyhetsmorgon?video_id=2300458

Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Gardell och Levengood tar inte debatten

 1. Johan skriver:

  Jag kan försvara dem. Inte för den komiska effekten av kommentarerna, för jag tycker ärligt talat inte att de var speciellt roliga. Men jag tycker också det är löjligt att kalla dem gubbsjuka för att de uttrycker uppskattning för en sexig persons sexighet.

  Vi får anta att även medelålders homosexuella uppskattar unga mäns kroppar. De kan förstås hålla tyst om detta eftersom Gardell sannolikt från sin ungdom känner igen resonemanget om att visad sexualitet är att jämställa med (gubb)sjukdom. Bättre är att krypa tillbaka in i garderoben och låtsas som ingenting.

  Huruvida Danny är intresserad av en 69:a med Gardell är för mig oväsentligt. Eller menar du att bara sexiga personer får uttrycka sig sexuellt? Antag att Gardell varit ung och vacker och att Danny varit homosexuell. Hade det varit ok då? Vad jag tycker ditt argument kokar ner till är egentligen: ”Endast de vackra har rätt att uttrycka sig uppskattande av andra. De fula och icke önskvärda ska tiga i församlingen så att de vackra inte drabbas av obehag.”

  Faktum är att jag höll med dig till 100% när jag först läste din artikel. Men efter att ha tänkt på det någon dag har jag helt ändrat uppfattning. Om Danny kråmar sig och beter sig sexigt i TV har alla precis lika mycket rätt att reagera på det. Att kalla någon gubbsjuk är bara en omskriving att personens sexualitet är ful och värdelös.

  • Eliza skriver:

   I botten ligegr naturligtvis problemet med att vissa e5sikter e4r ff6rbjudna och det e4r ett stort demokratiproblem. Att dessutom reglerna beste4ms av media som le5ter folk lf6pa gatlopp e4r ett annat. De borde sluta skapa nyheter av folks Facebook-uppdateringar, Twitter och privata bloggar, ve4rlden e4r inte Twitter e4ven om me5nga tycks tro det. Man e4r inte expert i ett e4mne bara ff6r att man har me5nga ff6ljare, Twitter verkar i me5nga fall mer vara ett ste4lle de4r folk bre5kar med folk de inte ke4nner om saker de inte begriper. I tille4gg se5 ste4ller le4ttkre4nktheten till det. Jag kommer fre5n Balkan, jag har nog hf6rt varenda jugge-ske4mt som finns. Min reaktion e4r antingen Jaha eller Haha . Ja, Gardell e4r bege5vad och e4r en av, om inte den!, som har gjort mest ff6r synen pe5 homosexuella i Sverige men han e4r ockse5 sje4lvupptagen och har nu fe5tt ne5got som mest kan liknas vid hybris. Se5 kan det ockse5 ge5.

 2. toklandet skriver:

  Det verkar som om Torehammar och Martinsson inte fattat vad grejen är överhuvudtaget. Martinsson drar upp ett fiktivt långtradarfik, vad någon säger konstant om en man på twitter ska tydligen jämföras med vad några fiktiva stora starka män på ett fiktivt långtradarfik skulle kunna säga och göra med en liten kvinna…

  Fast jag personligen tror att att Danny skulle ha bra mycket större anledning att oroa sig än Dirawi om han på ett långtradarfik bemöttes med könsord och visslingar av några stora starka karlar…

  Antingen är det ok att bete sig som Jonas och Mark och då ska det också vara ok om andra gör på samma sätt mot kvinnor. Eller så är det inte ok. Inget konstigt alls. Men Gräv i Göteborg visar med all önskvärd tydlighet att det är dubbla måttstockar som gäller oavsett vad, och måttstocken som gäller för män är hemlig.

 3. Calle skriver:

  Bra att du tagit upp det här. Sexism drabbar inte bara kvinnor och varför ska män finna sig i det? Sen kan man ju diskutera var gränserna går men viktigt är att vi har samma måttstockar för båda könen.

 4. fluffboll skriver:

  Hur nervöst var det att vara med i radio? Nu har jag inte tagit del av twitterflödena, men var kom ”69” ifrån?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s