Gubbslem och genusjox

Decenniets debatt har precis ägt rum på Gräv 2013 (Föreningen Grävande journalisters årliga seminarie). Under mina år på SVT Debatt har jag sällan upplevt något liknande.

Panelen består av Maria Sveland, Janne Josefsson, Britt-Marie Mattson, Täppas Fogelberg och Robert Aschberg.

Det börjar med att Maria Sveland säger till Janne Josefsson att SVT Debatt är Sveriges sämsta tv-program och att Robert Aschberg tycker att genusjoxet är allmänt överdrivet. Janne Josefsson konfronterar Sveland med frågan om man kan tro på demokrati och samtidigt ha parollen ”våga vägra ta debatten”.

Helt plötsligt står kvinnor i publiken upp och skriker på Janne Josefsson. Även han har ställt sig upp och håller tal på Braveheart-manér om vikten av att våga ta debatten.

Jag märker hur blodådrorna i pannorna på några kvinnor bredvid mig håller på att sprängas. De studsar upp och ner. En av dem springer fram och får tag på en mikrofon. Hon skanderar: Tycker ni att det är värdigt en kvinnodag 8 Mars 2013 att Maria Sveland sitter i en debatt och blir nertryckt av tre gubbslem?

Kvinnorna bredvid mig börjar unisont skrika: gubbslem, gubbslem, gubbslem.

Britt-Marie Mattsson reser sig mot kvinnan: Du ska inte förminska mig. Det ska du ge fan i!

Kvinnan vänder sig mot publiken som nu är i extas och skriker: Tycker ni att det här kvinnohatet är underhållning?

Jag står där med ögon stora som tefat och kan inte riktigt sätta ord på vad det är jag upplever. Det spretar åt alla håll, men visst fan är det underhållande.

Personligen tycker jag att debatter som berör på det här sättet aldrig kan vara fel. När människor skriker ut sina åsikter i falsett, då vet man att det är äkta. När Janne Josefsson blir röd i ansiktet, knyter näven och vägrar simma med de andra fiskarna i strömmens riktning, då vet man att det är genuint.

Vad beträffar Maria Sveland så anar jag att hon just nu ligger i sin säng på hotellet med en skämskudde över ansiktet och tänker: Jag skulle hellre varit med i SVT Debatt.

Joakim Lamotte https://twitter.com/HotLamotte

Det här inlägget postades i Uncategorized och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

80 kommentarer till Gubbslem och genusjox

 1. Marléne skriver:

  Varför citerar du inte de män som gjorde kvinnorna upprörda? ”de började lite lugnt” stämmer inte överens med min bild av debatten. Läs ordagranna citat här http://www.twitter.com/marlenedahlin

  • Anonym skriver:

   Vad var det som var hemskast? Att Robban påståd att Twitter är för amatörer när alla vet att det används av världseliten bland progressiva opinionsbildare?

   • Renu skriver:

    Tusen stre5lande solar e4r den enda jag har le4st av de de4r. Den rekommenderar jag vlkiergen =) En inte se4rskilt tung roman som skildrar livet ff6r kvinnor i Afghanistan under de senaste decennierna. Mycket de4r som var nytt ff6r mig!

  • Markus skriver:

   Jag kollade på de citat du skrivit angående gräv 13 och kunde inte hitta några citat som skulle föranleda anledning till att någon skall bli kallad gubbslem eller för den delen att någon skall bli speciellt upprörd. Har jag måhända missat något ”farligt” citat?

  • E.S. skriver:

   Läste dina citat från debatten. Vilket av de skulle ha gjort kvinnorna upprörda?

  • Sara skriver:

   Håller med dig Marléne. Det började verkligen inte lugnt.
   Jag har lyssnat på hela ljudinspelningen och till skillnad från Lamotte tycker jag att skämskudden är Janne Josefsson och Täppas Fogelbergs och ingen annans.
   (lyssna själva här:
   [audio src="http://www.kristianstadsbladet.se/archive/01086/20130308_210424_1086786a.mp3" /]

   Det börjar med att Täppas försöker göra Svelands kritik och samhällsanalys illegitim genom att förundras över varför hon ”frossar i det otäcka”, varför hon går in i en ”offerroll” och att hon lyckas göra det för att hon är så himla ”rätt”.
   Samtidigt som han gör hennes kritik illegitim för att den är personlig, tar han fram egna exempel på att han också fått könsord riktade mot sig i hatposten.
   Täppas (och sedan Josefsson) undgår helt att förstå, är att det personliga är politiskt. Sveland vill prata om ett Samhällsproblem, hon vill inte prata om sig själv.

   Janne instämmer i denna kör. Han blir snabbt uppjagad och så småningom hätsk. Han är arg över att Sveland fått så mycket uppmärksamhet och ”inte fått en enda jävla kritisk fråga”
   Förutom att vara aggressiv är Janne osammanhängande i sina argument. Å ena sidan attackerar han henne upprepade gånger för att vara antidemokratisk (till och med fascistisk) i hennes ställningstagande att ”våga vägra ta debatten” – å andra sidan beskyller han Sveland för att debattera ”fel” (för högtravande, för intellektuellt).

   Den enda rimliga slutsatsen att dra? Josefsson vill att Sveland ska delta i program som SVT Debatt men han vill att hon ska prata som folk gör mest och annars hålla käften.

   Både Josefsson och Täppas är arga för att Sveland har fått för mycket okritisk uppmärksamhet efter att ha lyft frågan om näthat för att hon råkar vara så ”rätt”. Jag undrar hur mycket de själva tänker på hur ”rätt” de är som välmående svenska män i medelåldern?

   Britt-Marie Mattsson pendlar mellan att backa upp feminismens existensberättigande och det viktiga i att kvinno-näthatet lyfts fram, till att understödja Janne och Täppas när de för en enad front mot Sveland. T.ex. är det mycket tydligt när Mattsson kommenterar Svelands örhängen (helt ofattbart att hon gör det).
   Robert Achberg fungerar ungefär på ett liknande sätt som Mattsson i debatten, men håller sig i stort mer utanför positioneringarna och försöker lätta på den tryckta stämningen.

   För de som tvunget vill ha citat på ”var exakt är det som janne är ett gubbslem?” osv, lyssna även in det som inte sägs. Lyssna in tystnaden och från vem den kommer. Lyssna in vilka som backar upp varandra, vilka som går till attack och pratar mest. Bilden blir beklämmande tydlig att det är Sveland som rätt och slätt mobbas ut i denna debatt. Sveland är inte en person som är rädd att kräva sitt rättmätiga utrymme, men med ett sådant motstånd kan den mest luttrade hamna i obalans.

   Gubbslem är för övrigt inte ett särskilt lyckat ordval. Men jag är glad att det var en journalist i publiken som tillslut fick nog och att hon tog till orda för att påpeka vilken mobbing som pågått.

   Slutligen, det här med att ”våga vägra debatten”.. för min del ogillar jag uttrycket. Självklart är det upp till var och en att besluta i vilka rum den vill ta en debatt. Min personliga mening är att det är bra att ta den så ofta och i så många olika forum som möjligt. När, som i detta fallet, agendan och tonen för samtalet sätts direkt – här genom att Janne och Täppas går till attack mot Sveland som sen hamnar i ett ofrivilligt försvarsläge hela debatten – då är den stora utmaningen att försöka skaka om premisserna -att rubba obalansen. Det lyckades ingen göra här och resultatet blir tillslut ett frustrerat utrop från Mirjamsdotter, påhejad av flera andra i publiken.

   • MiT skriver:

    Sara:
    Så du klistrar in samma svar (i stort sett) överallt där det står något som går dem emot? Intressant…

   • Bob skriver:

    Skärp dig Sara. Mymlan och dom var packade och tolkade in för mycket. Dom gjorde bort sig kapitalt. Den enda som var lite sliskig var täppas, och delvis Mattson som gav sig på Maria angående hennes örhängen. Janne var saklig och riktade en saklig kritig mot Maria. Det finns inget i det här ljudspåret som stöder att janne stod upp och skrek åt Maria och ägnade sig åt mobbing. Så lägg av, du gör bara bort dig när du försöker försvara deras grovt vinklade bild av jannes agerande. Hoppa av sekten extremfeminism och bli en sansad feminist. Det finns såna också 🙂

 2. hotlamotte skriver:

  Det de var mest upprörda över var väl all den platsen som Janne J och Aschberg tog, kändes det som.

 3. Leffe skriver:

  Får gratulera till två mycket intressanta blogginlägg, lägger till bloggen på läslistan!

  • Suraj skriver:

   Bitterfittan vill jag ockse5 le4sa… fre4mst ff6r att det e4r sve4rmors ve4nninas dotter som har srvikit den! 🙂 Men jag har se5 sve5rt att prioritera att le4sa bf6cker… men borde bli be4ttre pe5 det ff6r det e4r BRA!

 4. Anonym skriver:

  Finns denna debatt inspelad eller ett referat någonstans??

 5. Ekvalist skriver:

  Fantastisk ögonvittnesskildring. All kritik mot Maria Sveland klassas tydligen som ”kvinnohat”.

  • Malte Skogsnäs skriver:

   Feminister pallar ju inte någon som helst kritik, därav användandet av halmgubben ”kvinnohat”.

  • Dua skriver:

   Tyve4rr e4r det ju se5. Det se4gs att kultur ska gf6ra oss till be4ttre me4nniskor, mer emtpiaska men som flitig le4sare av kultursidorna har jag bf6rjat tvivla pe5 detta men man kanske inte ska df6mma efter den se5 kallade kultureliten . Blir bekle4md av den vuxenmobbing som pe5ge5r slentrianme4ssigt pe5 kultursidorna. Det onyanserade raljerandet. Utstuderade grymheter. Blir bekle4md av dina inle4gg emellane5t ockse5. Du har det de4r me4nniskofientliga i dig du med, eller vad man ska kalla det. Ff6raktet ff6r de svaga. Det e4r synd om me4nniskorna. I don’t want to live on this planet any more.

  • website skriver:

   Taking the overview, this post hits the spot

  • Betsy skriver:

   Primarily, policy contract is all about distributing threat. For our intentions let’s determine threat as the potentiality that on certain evening QuotesChimp might incur an occurrence which causes something to be lost by you. This can be a fireplace, where situation you might drop your property; or an automobile accident, where situation you risk dropping your vehicle, your wellness, and potentially, following the lawful costs, your nest eggs. On the other hand, the threat might issue your wellbeing along with the prerequisite to keep physicians yet another pricey suggestion. Simply speaking, after that, daily in just about any manner, we’re all vulnerable to dropping some thing of great benefit to ourselves, recognized in insurance lingo as reduction.

 6. Inger Nordh skriver:

  Vilket erbarmeligt gäng! Vi vanliga dödliga gör bäst i att undvika dom med minst ett par armlängders avstånd.Det gäller deras alster i tryck såväl som i etern!

 7. Petra skriver:

  Det påminner mig om sandlådan i
  Skogås (Huddinge kommun) på 60-talet:
  -Min pappa är polis
  Nej det är han inte
  -Jorå
  Du ljuger
  -Näääääääääääääää

  • Annemarie skriver:

   Hej,vilken guldgruva av bkiotps den he4r bloggen e4r. Jag hittade hit via Oumberliga ting som hade ff6rirrat sig in pe5 min blogg via en massa andra bloggar:)Jag har le4st tve5 av bf6ckerna i listan, ”Tyskungen” och ”c4r det ne5gon de4r”. Jag gillar Camilla Le4ckbergs bf6cker ff6r att dom e4r re4tt jordne4ra och le4ttle4sta. Huvudpersonerna blir som gamla kompisar som man vill ff6lja. Jag vet, jag e4r lite udda:)Marian Keyes gillar jag ff6r att hon skriver se5 he4rligt, det ligger alltid ett skratt och lurar ne5nstans i hennes bf6cker. Just den he4r boken e4r be5de sorglig och rolig samtidigt.Jag e4lskar att le4sa bf6cker och e4r storkund pe5 biblioteket. Pe5 mina shoppingrundor se5 brukar jag ockse5 passa pe5 att kf6pa ne5gra pocketar att ha till hands. Pe5 c5hlens har dom ju ofta erbjudande om att kf6pa 3 betala ff6r 2, det tycker jag e4r ypperligt ff6r en person som ska leva pe5 den lilla pension man fe5r ne4r man e4r le5ngvarigt sjuk. Ha en trevlig helgkram Karina

  • Halidinnur skriver:

   Anna skriver:1. c5terkommande2. Hittade hit ne4r Storasyster sa att jag borde kolla in en sf6t keills blogg :-)3. Ganska me5nga, samtliga sen i somras i alla fall.Heter Anna och bor i Bergshamra

 8. bob skriver:

  haha herregud det är fantastiskt 🙂 hoppas det finns på film hoppas hoppas hoppas. Detta låter helt otroligt

  • Maria skriver:

   We cross posted Sg. Too few pelope act when they know that something is wrong, and undoubtedly that is in part through fear of the consequences for themselves and other adults. That is reprehensible, adults have a moral obligation to do everything in their power to intervene, probably this lack of spine is in part symptomatic of rape myths which make it seem like false accusations are frequent and prosecution of any case, whether the accusation is true or not, often successful, but quite often there is no fear of unjust accusations against themselves, it is simple self-interest. My experience and that of family members who have acted as unwilling whistleblowers in cases of public sector misconduct (not related to sexual assault) is that the culture of denial and cover-up is deeply entrenched in public and private organisations alike, pelope lie for each other all the time, over matters great and small. To go against that culture is to be subjected to ostracisim at best and if one persists, complete destruction of one’s career, health and financial security. I understand why pelope take the path of least resistance but I despise them for it. It is particularly galling when, for example pelope who are extremely vocal, and publicly so, about values and inculcating teh youf with them, are exposed as blatant, self-interested liars who don’t give a shit about the welfare of minors, but are cynical careerists who will say and do anything to get their feet on the next rung. I signed a confidentiality agreement so I can’t say more than that. The disconnect between the professed values and goals of organisations and their behaviour when one of their own is engaged in unethical conduct appears to me as a yawning chasm. It is very disheartening.On your own experience, undoubtedly minors express their sexuality and as you imply, this is almost always expressed towards pelope in their peer group, pelope who are a few years younger or older, and there are already laws in Australia which acknowledge this, and protect minors from unjust criminalization (except in the case of the pr*n laws which do seem to be criminalizing minors unjustly). When you are talking about pelope very close to the age of consent and older adults, it is obviously a grey area where one could conceive of a situation in which a sexual relationship did no harm, but unfortunately the law has to draw a line at a particular age and an adult who is responsible and has a regard for the unequal nature of a relationship where one party is much younger and still an adolescent would, I think, respect that line regardless of the temptation.

  • www.sifehku.net skriver:

   That’s a quick-witted answer to a difficult question

 9. Ping: Gräv 2013 kvinnor skriker ”gubbslem gubbslem” åt Janne Josefsson | Aktivarum

 10. Kan dem inte sända detta på Uppdrag granskning och svt debatt? Så man verkligen får se vem som står för det riktiga och verkligt största hatet och könsdiskrimineringen. För det verkar som Svensson bakom skärmarna är mindre hatiska och utövar mindre näthats kränkningar och än media eliten själva gör och står för.

  • En man utan namn skriver:

   Precis som den sovjetiska censuren förr i tiden retuscherade bort ”statsfiender” från fotografier så kan man i tomrummen och tystnaden i den offentliga debatten se vad makten är allra mest rädd för. De ord som inte får uttalas är de med allra störst kraft, det har varit en sanning ända sedan gudarnas namn inte fick yttras.

  • TW skriver:

   DEM ska stå efter objekt och DE efter subjekt. Alltså ”Kan de inte sända detta på ……..”

 11. Aktivarum skriver:

  Underbart! Gräv13 måste vara ögonblicket för svenska journalistkårens sammanbrott.

  Först Svelands GBA-”teorier” (Guilt by association) samma skit hennes politiska depression i DN förra året.

  Sedan Sofia Mirjamsdotter & Co s gubbslem

  Nu får de lektioner från AFA-dokumentation i hur man plockar fram information. Kul att de plockat fram en kille dömd för misshandel med JÄRNRÖR som har mage att kritisera folk som näthatar.

  Vad kommer härnäst på Gräv13? kanske lektioner från brittiska media i hur man telefonavlyssnar kändisar?

 12. Petra skriver:

  Får intrycket av att du inte riktigt förstod vad som hände. Och Janne Josefsson simmar väl knappast mot strömmen? Om man vill höra hur Maria Sveland upplevde det hela så kan man läsa det här: http://www.mariasveland.se/aktuellt/gubbvaldet-pa-grav/

  • Hans skriver:

   Varför skulle han inte ha förstått vad som hände? Bara för att sveland upplevde det annorlunda? Det kanske är sveland som inte riktigt förstod vad som hände.

   • Nikky skriver:

    Sandra skriver:Ja vkliet bra boktips Frida! Ann Heberleins bok e4r nog den be4sta jag har le4st pe5 ve4ldigt le4nge. Den ke4nns se5 rak och e4rlig och okonstlad och hon le4gger huvudet pe5 spiken ge5ng pe5 ge5ng. Att ke4nna igen sig och kunna relatera till ne5gon annans ke4nslor e4r ju trf6sterikt, samtidigt e4r den knappast speciellt upplyftande om man sje4lv ke4mpar med mf6rkret. He5ller nu pe5 att plf6ja igenom fortse4ttningen Ett gott liv som e4r betydligt mera upplyftande. De4remot e4r jag inte se4ker pe5 att den e4r lika bra.

   • Summer skriver:

    The warfare to provide equity and rationale to the costs and management of car insurance will be difficult-struggled. No Quotes Chimp anticipates the strong and established powers of the insurance organization to concede their tremendous strength readily. Actually, it may need years of lively customer activism to block the costs exploitationes of the auto insurance business.

  • Ekvalist skriver:

   Svelands hemsida ligger nere men texten finns även här.
   http://www.ajour.se/maria-sveland-gubbvaldet-pa-grav/

   Underbar, efterlängtad konflikt, jag vill se en upptrappad kraftmätning om SCUM-feminismen och Maria Svelands åsikter om den.

  • Mia skriver:

   Var inne på länken och kommentarat flera gånger. Alla mina kommentarer har raderats.

   Skrev att jag var neutral i frågan???

  • Solehboedak skriver:

   Jag e4r f6verhe4ngande emot kvotering. Men inbald undrar man ju vad som kre4vs, och om inte kanske en tillfe4llig kvoteringsperiod skulle kunna lf6sa en del. De5 ett argument som ofta ff6rs fram till varff6r det fortfarande e4r en f6verve4ldigande majoritet av me4n i bolagsstyrelserna e4r att de etablerade kontaktne4ten som e4r viktiga och kanske avgf6rande e4r dominerade av me4nnen medans kvinnorna ste5r utanff6r, av ff6rklarliga ske4l.Jag kanske bf6rjar ge efter ff6r radikalfeministisk propaganda, se5 andra fe5r ge4rna motargumentera se5 snabbt se5 mf6jligt..

  • Amoula skriver:

   Smygle4saren skriver:Jag e4r he4r ff6r ff6rsta ge5ngen och jag kom in av en slump och kaskne kommer jag att e5terve4nda hit igen.

 13. Erik S skriver:

  Jag trodde att ikonen Sveland skulle falla ihop som ett korthus efter sågningen i Flamman och Arbetarbladet (vad skulle hon beskylla dem för att vara: extremhöger, patriarker, Breivikare?) och att folk som tidigare fegat nu skulle våga säga ifrån men efter att ha bläddrat mellan en del bloggar vet jag inte längre vad jag skall tro. Folk är ju fanimej helt galna. Overklig känsla, det känns som två parallella universum som möts. Granska mera så får vi se vad som händer!

  • Malte Skogsnäs skriver:

   Det är verkligen två parallella universum som möts. För oss i det ena universumet är det helt obegripligt att ens försöka förstå hur de i det andra är funtade.

  • Vanesa skriver:

   Helt underbart reiasitlsk. Hur me5nga ge5nger har man inte upplevt samma kafakliknande ke4nsla ne4r man ff6rsf6kt att diskutera med fre4lsta feminister… De me5lar glatt och frejdigt in sig i ne4rmsta hf6rn och sedan blir de ff6rbannade pe5 andra ff6r att de inte kommer de4rifre5n utan att ff6rstf6ra sina chicka sme5 pjuck.

  • använde igår på Twitter.För det första så är jag inte nazist. Vad får dig att tro det? Jag är ju dessutom för fri invandring (vilket jag ), något som knappast nazister brukar vara! Vad får dig att tro att jag brukar läsa Info14? Är det bara för att jag angående de våldsbrott som AFA-veteranen och ledaren för Researchgruppen, Martin Fredriksson (@nittonfemton), har gjort sig skyldig till? Det finns än mer information på Flashback om både Martin Fredriksson och Mathias Wåg. I finns kopior på domar och stämningsansökningar gällande misshandel och mordbrand! Så om det är någon som brukar ägna sig åt att hota, misshandla och på andra sätt tysta sina politiska motståndare så är det snarare dessa syndikalistiska AFA-anhängare. Det är dessutom dessa personerna som Anna-Klara Bratt på tidningen Feministiskt Perspektiv har engagerat för att kartlägga "antifeministerna" och det var samma våldbejakande personer som tillsammans med Maria Sveland kraschade Pär Ströms och Pelle Billings pubmöte för ett par veckor sedan, vilket du kan !

  • Wow, that\’s a really clever way of thinking about it!

  • Giorgi skriver:

   Jag he5ller med om att det e4r en je4ttesve5r fre5ga. Man kanske kan svara pe5 vliken bok som fe5ngade en mest under det senaste halve5ret, men annars e4r det som Bea skriver att man inte ve4rderar bf6cker likadant nu som ne4r man var yngre.En del av de bf6cker jag le4ser nu hade jag tyckt varit supertrista ne4r jag var 18-20, men man fe5r ju mer erfarenhet och intresserar sig ff6r andra e4mnen efter hand och det me5ste ve4l e4nde5 vara positivt ff6r den egna utvecklingen! 🙂

  • Anna skriver:

   Det e4r verkligen ff6r stort och ff6r beodnere av omste4ndigheterna! Det ge5r knappast att je4mff6ra den be4sta boken fre5n min ungdom med det jag gillar nu, men minnet av ke4rleken till just den boken kan fe5 den att placera sig hf6gt e4nde5. Ne5gon slags all time high skapar jag mig nog med just minnet av ke4nslan men skulle omf6jligt kunna lista ens en topp 5. 🙂

 14. J_Walden skriver:

  Ja vet ni vad: Att man man kan vara så mycket kvinna att man hatar allt, feltolkar allt och slår på allt som rör sig, för det krävs det en flerårig och ensidig förvridning.
  Se på detta, Arne Lapidus orerar i Expressen:
  http://juniorwalden.wordpress.com/2013/03/08/genusmaffian-slar-sig-sjalv-med-en-vedklabb-i-huvudet/
  Genusmaffian slår till där du minst anar, senast i en vedklyv nära dig!

  • Mayank skriver:

   Vad hemskt me5nga orneitssanta bf6cker. En eller tve5 som jag inte har le4st som jag kunde te4nka mig le4sa, men mest ke4ndes det ju verkligen nej. Vill inte! .Mig e4ger ingen e4r se5 fin. Ett fadersportre4tt som lyckas vara f6mt samtidigt som det skildrar alkoholismen och allt vad den leder till ff6r omgivningen. Rekommenderas varmt.//JJ

  • Oilly skriver:

   Re: sham ” […] Tror du att hon helt saknar sje4lvkritik eller vad menar du?”- Ja.(Inom psikaitryn arbetar vi f.f6. med den medicinska termen ”jan myrdal syndrome”, ff6rtre4ngningsmekanismer, problematik som uppste5r i konforma miljf6er)

 15. Peter skriver:

  Härligt hjärnsläpp, och man får lust att låna Tintins ord och säga till Mirjamsdotter, Sveland m fl: ”Att ni var en skurk visste vi redan. Nu vet vi också att ni är en tölp.”

  Och det är alldeles riktigt att det mediala utrymme Sveland fått på sistone är helt sinnesrubbat. Tydligen klarade hon inte av att detta påpekades i full offentlighet.

  Apropå ‘gubbslem’, det är naturligtvis en jädrans skillnad på att självironiskt låna det ordet för att antyda att man vet hur somliga (en mindre gruipp) uppfattar en – och att stå och ropa det högt om Josefsson m fl, och i förlängingen om hela panelen och arrangörerna. Men Mymlan har aldrig varit en seriös debattör.

  • Anonym skriver:

   Att alla sluter sig upp i klagokören mot Sveland på så lösa premisser är ju rubbat. Bara för att hon representerar något ni ogillar. nyanserna är ju många här, antingen är man en riktig karl som Janne Josefsson och Aschberg som beter sig eller så är man en antites. Göttmos. Jag har aldrig sympatiserat mkt med Sveland och andra som jag tycker
   delar in genusfrågor lite svartvitt och med fel perspektiv, men har vett nog att inse att hon har rätt att ha sin åsikt och att man inte måste hålla med om allt utan att få en Josefsson-Aschberg polis på sig och andra barnsliga påhopp av självutnämnda skjutjärns-sanningssägare .

  • Oana skriver:

   fast det e4r ju inga le5ngsf6kta guilt-by-association-argument. Strf6m och Billing gillar dig, och du e4r en pranaoid nazist som df6dshotar me4nniskor. Jag tror du borde prf6va och sluta vara anonym och iste4llet se4ga till me4nniskorna runtomkring dig att du le4gger ner all din vakna tid pe5 att fantisera om att stalka eller mf6rda kvinnor ff6r att de har mage att ha andra e5sikter e4n du har. Jag tycker ockse5 att du borde bere4tta ff6r alla du ke4nner om nazistsidorna, t ex Info-14, som du le4ser. Eftersom du e4r en trevlig prick som bara vill ske4mtas lite och fe5 dom de4r feministerna att he5lla ke4ft tror jag se4kert att de skulle ff6rste5. Annars har du ju ett upplslag ff6r att blogginle4gg om hur feminismen infiltrerar din ve4nskapskrets. Sese5, schas!

  • mobile skriver:

   Great article but it didn’t have everything-I didn’t find the kitchen sink!

  • Amber skriver:

   Throughout QuotesChimp policy ”you” and ”your” refer to: 1. The ”named insured” shown in the Declarations; and 2. The spouse if a resident of the same household.

  • Your’s is a point of view where real intelligence shines through.

 16. Staffan skriver:

  Krigar journalisterna inombords nu också.. Ja det är tydligt vilka det är som står för hatet i detta samhället.. Det här med Genustramset, verkar mer påminna om en ideologi/religion för många journalister..

 17. Ping: Gräv 2013 – Gubbslem? Grabbig? Aggressiv? – Bestäm er om Janne Josefsson! | Aktivarum

 18. Ping: min version av vad som hände i fredags | sofia mirjamsdotter

 19. Ping: Att Josefsson inte bara fattar att han inte kan det här med journalistik « Toklandet

 20. Ping: Forstahandskallor samlade om braket pa #Gräv13 | yasmineelrafie

 21. Ping: Kvinnor utsätts oftare än män för hot och trakasserier | Svensson

 22. Ping: Dagens länkar 2013-03-08 | claesleo

 23. Ping: Gräv 2013 – Summering av debatten mellan Janne Josefsson och Maria Sveland | Genusdebatten

 24. Anonym skriver:

  vadå, och janne josefsson skulle aldrig ha en skämskudde. han är för upptagen med att låta sitt mel gibson-hår växa ut framför hotellspegeln medan han oupphörligt reciterar Braveheart och 300 i yttrandefrihetens hänsynslösa härlighet. THIS IS…Janne Josefsson, sanningssägare, fights down gnälliga feminister when called upon, lurade som de är i avsaknad av sund grekisk allmängiltig common sense.. sen är gubbslem en ganska taskig sak att säga. Mel Gibsonliknelsen beskriver problemet bättre åtminstone.

 25. Adam Bek skriver:

  Ord står mot ord från de som var där men en sak som inte uppmärksammats – och som kanske sprider visst ljus över huruvida Janne Josefsson gick över gränsen eller ej – är moderatorn Sara Wennerbloms roll i debatten.

  Vare sig Maria Sveland eller Sofia Mirjamsdotter har kritiserat moderatorn och hon i sin tur har inte kritiserat Janne Josefsson. Av detta faktum kan man dra en del intressanta slutsatser:

  1. Om det är korrekt som Maria Sveland beskriver det, att Janne fullständigt körde över henne med härskartekniker och inte lyssnade, så gjorde uppenbarligen Sara Wennerblom ett dåligt jobb som moderator. Nu har emellertid Maria Sveland inte kritiserat Sara Wennerblom. Enligt en intervju i P1:s Studio Ett har Sara Wennerblom heller inte själv haft intrycket att Maria befann sig i underläge.

  2. Om det nu var ännu värre, om Janne Josefsson var så till den milda grad hänsynslös att han faktiskt körde över både Maria Sveland OCH moderatorn vore det naturligt att Maria tar upp detta som en ytterligare försvårande omständighet även utan att kritisera Sara. Detta har hon inte heller gjort. Vidare vore det ytterst märkligt om inte moderatorn nämnde ett sådant övertramp från Jannes sida i exempelvis P1-intervjun. Det förefaller inte som att moderatorn Sara Wennerblom anser att Janne körde över vare sig henne själv eller Maria.

  Ord står mot ord men punkt 1 och 2 ovan gör det tämligen troligt att Jannes version av händelsen är mer korrekt än Maria Svelands och Sofia Mirjamsdotters vilket också Joakim uppenbarligen tycker.

 26. Ping: Svenska Filminstitutets VD: Janne Josefsson är ett ”gubbslem” - Fria Tider

 27. Peter skriver:

  Har ingen filmat denna underhållande händelse?

  • Remzi skriver:

   The Court didn’t “waive” the age of consent, nor did it “let the raitsps off the hook”. Also, a question about whether the victims in question, who apparently lied about their ages to state that they were at the age of consent, was ruled germane.Having read the article, the offensive rationale used by the Appeals Court judge was what really got people going those relating to the quality of the sex, and that the girls had actively sought out the men for sex. Even had the ruling been apt and for the record, based purely on the article, I don’t agree it was those remarks were deeply offensive.It seems to me that when a question arises about the possibility and actuality of informed consent, the onus is on all parties to be satisfied that the other party (or parties) are capable of giving informed consent and have done so. Merely saying she looked like she was sixteen doesn’t cut it.Ethical people would have regard to all of the circumstances, and in this particular circumstance casual group sex in an uncomfortable and public place between youngish females and near total strangers based on their celebrity status the onus was on them to be sure that their apparent admirers were not only of requisite age but not under the influence of stupifying drugs, alcohol etc. In the context above, the presumption would surely be against them being able to give informed consent, meaning that something more compelling that that they were wearing tube tops would be required.

 28. Ping: Nu har jag lyssnat på hela inspelningen « Toklandet

 29. Sierra skriver:

  I’m conflicted about somhteing.[I’d like to preface this by saying that adult sex with minors is always wrong, and always requires a law enforcement response. I’m trying to get to some sentencing nuance here.] So I understand that it makes a certain kind of sense to say that there is no such thing as underage consent. One thing it would achieve is removing the chance for a rapist to falsely claim consent, or to coerce consent. Another would be making adults realise that they have a duty as adults to protect children, even from themselves, and to rebuff any advances, real or perceived, from people they know or suspect to be underaged.So I get it (though there’s probably more to it than that).Despite all this though, when we consider some fairly plausible hypotheticals, a problem emerges for me.1) Adult has sex with minor. Both testify that consent was given, and indeed that sexual contact was initiated by the underaged person. Corroborating witnesses exist for the giving of consent and initiation of contact.2) Adult has sex with minor and claims consent was given. Underaged person denies it.3) Adult has sex with minor, and makes no claims with regard to consent.It seems to me that our current arrangements lump 2 and 3 together, and this is probably fair enough. The likelihood of either coerced consent, of simply lying about consent, combined with the doubtful ability of the average minor to understand the situation well enough to give informed consent is much too high to allow the claims of the perpetrator alone to stand. The adult must be charged as if consent is simply impossible.But in 1, I would want a legal system where this constitutes some mitigation. The likelihood that everyone is lying seems low, and to me, an adult having sex with a minor in hypothetical 1 has committed a less serious offence than the others.Anyway, I really hope my disclaimer works, or I’m going to get shat on from a great height!

 30. Jacie skriver:

  Other parties involved in the accident. Your QuotesChimp will need the name, address, home and work phone numbers of the other party or parties to the mishap. You should also obtain the name of the other driver’s insurance company and his or her policy number, if you can. In addition, include the make, model, and license number of the other automobile(s) involved in the collision.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s